Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ - Το 70% των Ουκρανών σκοτώνεται σε λίγες ημέρες στο μέτωπο - Αντί για όπλα... πατάτες

Σοκ - Το 70% των Ουκρανών σκοτώνεται σε λίγες ημέρες στο μέτωπο - Αντί για όπλα... πατάτες
Ανεκπαίδευτοι, χωρίς κίνητρο και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους χωρίς εντολή αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο ουκρανικό στράτευμα, καθώς όπως υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times, το 50% με 70% των Ουκρανών στρατιωτών που φτάνει στο μέτωπο με τις δυνάμεις του πεζικού, σκοτώνεται μέσα σε λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τα προβλήματα που καταγράφονται με τους νεοσύλλεκτους, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους χωρίς προηγουμένως να τους έχει δοθεί σχετική εντολή.

Εγκαταλείπουν με την πρώτη οβίδα

«Σύμφωνα με τέσσερις διοικητές, έναν υποδιοικητή και στρατιώτες από τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες, οι νεοσύλλεκτοι στερούνται βασικών δεξιοτήτων μάχης, κινήτρων και συχνά εγκαταλείπουν τις θέσεις τους όταν δέχονται πυρά» επισημαίνουν οι Financial Times, τονίζοντας – επικαλούμενο τους Ουκρανούς αξιωματικούς – ότι το 50% με 70% των νέων πεζικάριων σκοτώνεται ή τραυματίζεται μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση τους στο μέτωπο.
«Όταν οι άπειροι στρατιώτες φτάνουν στις θέσεις τους, πολλοί από αυτούς εγκαταλείπουν από την πρώτη έκρηξη οβίδας.
Είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι, όταν γίνεται rotation» υποστήριξε ο υποδιοικητής της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Ουκρανίας, που βρίσκεται κοντά στο Ugledar (DPR), αναφερόμενος στην αλλαγή που γίνεται στις γραμμές των μονάδων προκειμένου να αντικατασταθούν και να ξεκουραστούν οι στρατιώτες που πολεμούν για ώρες ή ημέρες.

Πρόβλημα η ηλικία

«Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η ηλικία.
Οι έμπειροι αντικαθίστανται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας χωρίς εμπειρία και με χειρότερη φυσική κατάσταση, για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουν βαρύ εξοπλισμό.
Παρατηρητές και στρατιωτικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες δεν έχουν κίνητρα, είναι απροετοίμαστοι ψυχολογικά και σωματικά και ως αποτέλεσμα σκοτώνονται γρήγορα» τονίζουν οι FT.

Αντί για όπλα… πατάτες

Ωστόσο, τα προβλήματα αρχίζουν πολύ πριν οι νεοσύλλεκτοι φτάσουν στο πεδίο της μάχης, επισημαίνει το δημοσίευμα των FT.
Σύμφωνα με διοικητές, η στρατιωτική εκπαίδευση του νέου κύματος στρατευσίμων είναι ανεπαρκής.
Όπως σημείωσε ένας, «οι ίδιοι οι εκπαιδευτές δεν έχουν πραγματική εμπειρία μάχης, επομένως δεν διδάσκουν στους νεοσύλλεκτους ό,τι πρέπει να ξέρουν για να πολεμήσουν και, το πιο σημαντικό, το πώς να επιβιώσουν».
«Σπάνια έκαναν εξάσκηση με αληθινά πυρομαχικά λόγω έλλειψης πυρομαχικών.
Μερικοί από αυτούς δεν ξέρουν καν πώς να κρατούν ένα τουφέκι.
Περνούν περισσότερο χρόνο καθαρίζοντας πατάτες παρά πυροβολώντας» υποστήριξε Ουκρανός αξιωματικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης