Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Gazprom και Novatek πρωτοστατούν στην «έκρηξη» της παραγωγής φυσικού αερίου

Ρωσία: Gazprom και Novatek πρωτοστατούν στην «έκρηξη» της παραγωγής φυσικού αερίου
Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 9,3%, σε 463,77 δισ. κυβικά μέτρα, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024
Στην «έκρηξη» της παραγωγής φυσικού αερίου στη Ρωσία πρωτοοστατούν οι ενεργειακοί κολοσσοί Gazprom και Novatek.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία αύξησε την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 9,3%, σε 463,77 δισ. κυβικά μέτρα, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024, σύμφωνα με την Kommersant.
Μόνο τον Αύγουστο σημείωσε αύξηση 9,6%, στα 54,4 δισ. κυβικά μέτρα.
Η μεγαλύτερη αύξηση τον Αύγουστο καταγράφηκε από την Gazprom και τη Novatek, οι οποίες άρχισαν να φορτώνουν προϊόντα μέσω του έργου Arctic LNG 2.
Η πρώτη γραμμή του έργου παρήγαγε 347 εκατ. κυβικά μέτρα τον Αύγουστο.

Στασιμότητα στην παραγωγή λόγω OPEC+

Η παραγωγή φυσικού αερίου από άλλους ανεξάρτητους παραγωγούς παρουσιάζει αισθητή στασιμότητα, γεγονός που μπορεί να είναι αποτέλεσμα των υποχρεώσεων των πετρελαιοπαραγωγών στο πλαίσιο της συμφωνίας OPEC+, δήλωσαν στην εφημερίδα ειδικοί.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα Alexander Sobko, ο λαμβανόμενος όγκος υγροποιημένου αερίου είναι αρκετός για να γεμίσει πλήρως τρία δεξαμενόπλοια.
Η στασιμότητα της παραγωγής πετρελαίου είναι πιθανό να οφείλεται στην ανάγκη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία OPEC+.
Τον Αύγουστο, οι εταιρείες προσέγγισαν τα στοιχεία-στόχους με την παραγωγή να μειώνεται στα 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που επηρέασε επίσης τη δυναμική της παραγωγής του συνδεδεμένου αερίου πετρελαίου, δήλωσαν παράγοντες της αγοράς στην Kommersant.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης