Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βύθισμα στο χαμηλό ημέρας στο β’ημίχρονο – Ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βύθισμα στο χαμηλό ημέρας στο β’ημίχρονο – Ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ξαφνικά μετά τις 14:00 γύρισε απότομα και προς το τέλος οι πωλητές την πήγαν αρκετά χαμηλότερα. Τελικά κλείσαμε στο χαμηλό ημέρας, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται γιατί γυρίσαμε έτσι. Ξεχώρισαν τα ΜΕΖΖ και μερικές εταιρείες ακινήτων. Αντίδραση και από κάποια χαρτιά μικρά, που πιέστηκαν υπερβολικά την περασμένη Παρασκευή όπως Flexopack. Άσχημο κλείσιμο για ΟΤΕ, Πειραιώς, Jumbo, Alpha Bank, Εθνική, ΔΕΗ, Aegean και Μυτιληναίος. Όλες στο χαμηλό ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η διαπίστωση για τις μικρές εταιρείες και κυρίως για την πλειονότητα όσων δημοσίευσαν σήμερα, είναι ότι ήταν απογοητευτικά τα νούμερα που έβγαλαν. Είτε είδαμε μεγάλη μείωση κερδών, πωλήσεων κ.α., είτε δεν είδαμε κάποια προοπτική ή ακόμα είδαμε και αδυναμία να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις, αφού το ταμείο ήταν μικρότερο από το έξοδο. Είναι ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών που τα αποτελέσματα δεν άρεσαν στη στήλη και κάποιες τις έχουμε στις επιλογές, ευτυχώς λίγες. Πέφτουν πολλές λογιστικές καταστάσεις και ο όγκος είναι μεγάλος για ανάλυση. Κάπως επιγραμματικά θα πάμε πρώτα και μετά θα τα δούμε πιο αναλυτικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και ξεκίνησαν καλά λόγω Εθνικής βρέθηκαν στα χαμηλά στο τέλος και με μεγάλες απώλειες.

ΤΙΤΑΝ: Η μόνη που ξεχώρισε από τα βαριά και έκλεισε με άνοδο και κοντά στα ιστορικά υψηλά της.

ΜΕΖΖ: Με κέρδη άνω του 9% όλες, μετά την αναπροσαρμογή της Phoenix.

UNIBIOS: Αν και υποχώρησε το χρηματοοικονομικό κόστος έγραψε αξιόλογη ζημιά από μείωση υπεραξίας συμμετοχής, γιατί αποφάσισε να διακόψει ό,τι δεν είχε να κάνει με τη βασική δραστηριότητα. Έτσι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στις 24 χιλ. ευρώ από 53 χιλ. ευρώ. Χωρίς αυτό το έκτακτο θα πήγαινε αρκετά καλύτερα. Υπήρξε επίσης όφελος από επανεκτίμηση ακινήτου με αποτέλεσμα το σύνολο των κερδών να πάει στις 949 χιλ. ευρώ. Τα EBITDA που δεν έχουν τα έκτακτα ήταν αυξημένα κατά 49%. Στο -6,06%

MEDICON: Δεν ήταν καλά τα νούμερα, αλλά σημειώνουμε πως τηρούνται οι τραπεζικοί όροι στα δάνεια και με την πληρωμή της τελευταίας δόσης προβλέπεται διαγραφή 1,12 εκατ. ευρώ που θα ευνοήσει τα αποτελέσματα. Επηρεάστηκε ο τζίρος και από την αυξημένη επίδραση του claw back. Στο -1,63%.

MODA BAGNO: Δεν ικανοποιούν τα νούμερα, καθώς πλέον η αποτίμηση έχει αυξηθεί, ακόμα και αν δεν μετρήσουμε τη ζημιά λόγω ΔΛΠ για τον υπερπληθωρισμό. Από την άλλη θα πρέπει να περιμένουμε το τρίτο τρίμηνο, όπου θα πέσουν και πάλι τα μεγάλα κέρδη από το εστιατόριο στη Μύκονο. Δεν έκανε πράξη σήμερα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Βελτιώθηκαν τα EBITDA και είχε μικρή κερδοφορία, αλλά ο δανεισμός μας φαίνεται υψηλός.

MED: Απογοητευτικά τα νούμερα.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Περιμένει σημαντικά οφέλη από τη διαγραφή δανείων σε δύο θυγατρικές και μάλιστα αναμένει να γυρίσουν σε θετικά τα ίδια κεφάλαια.

ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ: Φτωχά τα νούμερα, αν και τα κέρδη ήταν υψηλότερα των περσινών.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Από τις λίγες του κλάδου με αύξηση τζίρου και EBITDA. Όμως οι τόκοι των δανείων ήταν μεγάλοι και έφεραν ζημιά στην τελική γραμμή.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Φτωχά και εδώ τα αποτελέσματα και η διοίκηση περιμένει να βγουν έργα από το δημόσιο και τις ένοπλες δυνάμεις για να αποκτήσει τζίρο και ταμειακές ροές. Δε βλέπει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου. Στο +9% γιατί αναζωπυρώνονται οι γνωστές φήμες για το ακίνητο, παρά την αναφορά της διοίκησης στη λογιστική κατάσταση. 

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Φτωχά και εδώ τα νούμερα. Τα ακίνητα είναι που έχουν ενδιαφέρον. Η εγγύηση για δάνειο που έλαβε και δεν πλήρωσε η Ήλιος, μπορεί να στοιχίσει στην εταιρεία. Η ΕΤΕ προσπαθεί να πάρει ενοίκια που λαμβάνει.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Αγοράζει ο βασικός μέτοχος ακίνητα προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα. Στις 20 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. αποφάσισε την πώληση 3 οριζόντιων ιδιοκτησιών πλήρους κυριότητας της εταιρείας συνολικής έκτασης 1.951 τ.μ. στο επί της Αγίου Γεωργίου 40-44 Πεύκης Αττικής συγκρότημα κτιρίων , στους βασικούς μετόχους της κ.κ. Βασίλειο Πολύχρονο του Γεωργίου, Πρόεδρο Δ.Σ και Δημήτριο Πολύχρονο του Γεωργίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο, έναντι συνολικού τιμήματος 1,65 εκατ. ευρώ. Κατά τα λοιπά, τα αποτελέσματα και πάλι απογοητευτικά. Στο -3,27%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Σκέτη απογοήτευση. Με άνοδο πάντως 2,35% η μετοχή.

ΑΕΕΑΠ: Δυνατή κίνηση και με όγκο από την Premia και ακολούθησε από κοντά και η Noval. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μειωθεί αυτό το τεράστιο discount που έχει ο κλάδος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης