Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουγγαρία τιμωρείται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης - Θα στείλουμε μετανάστες στις Βρυξέλλες

Orban: Η Ουγγαρία τιμωρείται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης - Θα στείλουμε μετανάστες στις Βρυξέλλες
Η ουγγρική κυβέρνηση θα δώσει σε κάθε μετανάστη που προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα ένα εισιτήριο για τις Βρυξέλλες
Σχετικά Άρθρα
Να στείλει μετανάστες στην πλατεία Grand-Place των Βρυξελλών απείλησε εκ νέου ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, αναφερόμενος στην απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στη χώρα σχετικά με την παραβίαση των κανόνων για το άσυλο.
«Εάν οι Βρυξέλλες επιμείνουν στην απόφασή τους να μας τιμωρήσουν, θα πάρουν αυτό που θέλουν». «Θα μεταφέρουμε τους μετανάστες που χτυπούν την πόρτα της Ουγγαρίας στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών», ξεκαθάρισε.
Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η ουγγρική κυβέρνηση απείλησε ότι θα δώσει σε κάθε μετανάστη που προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα ένα εισιτήριο μονής διαδρομής για τις Βρυξέλλες.
Ο δήμαρχος των Βρυξελλών και άλλοι Βέλγοι αξιωματούχοι επέκριναν την πρόταση της Βουδαπέστης, χαρακτηρίζοντάς την «πρόκληση που έρχεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».
Ο Viktor Orban επιμένει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι άδικη, ειδικά όταν χώρες της Ευρώπης ενισχύουν τους δικούς τους συνοριακούς ελέγχους.
«Η εποχή των ελεύθερων ταξιδιών φτάνει στο τέλος της», είπε στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας, αναφερόμενος στην απόφαση της Γερμανίας να εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της και τη στάση του νέου Γάλλου πρωθυπουργού για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της Γαλλίας.
Πρόσθεσε δε ότι «το μόνο που έπρεπε να κάνουν» για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση ήταν «να ακολουθήσουν το ουγγρικό παράδειγμα και να μην αφήσουν τους μετανάστες να μπαίνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης