Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Η Le Pen διώκεται άδικα όπως ακριβώς και οι Trump, Salvini

Orban (Ουγγαρία): Η Le Pen διώκεται άδικα όπως ακριβώς και οι Trump, Salvini
«Donald Trump, Matteo Salvini και τώρα η Marine Le Pen. Όλοι περήφανοι πατριώτες, όλοι υπό επίθεση από το δικαστικό σύστημα»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη Marine Le Pen, ηγέτιδα της κοινοβουλευτικής ομάδας του γαλλικού κόμματος National Rally, η οποία κατηγορήθηκε πρόσφατα για πλασματική πρόσληψη βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Donald Trump, Matteo Salvini και τώρα η Marine Le Pen. Όλοι περήφανοι πατριώτες, όλοι υπό επίθεση από το δικαστικό σύστημα. Συνεχίστε να αγωνίζεστε, κα Le Pen!» έγραψε στη σελίδα του στο X (πρώην Twitter).
Σύμφωνα με την έρευνα, «συκγκροτήθηκε ένα οικονομικό σχέδιο για την υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω πλασματικής πρόσληψης βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Μεταξύ των υπόπτων είναι, συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Perpignan, Louis Aliot, και ο πρώην αντιπρόεδρος του National Rally, Bruno Gollnisch.
Προηγουμένως, το Agence France-Presse είχε αναφέρει ότι η Le Pen κατέβαλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 330.000 ευρώ.
Ο δικηγόρος της, Rodolphe Bosselou, διευκρίνισε ότι η πληρωμή έγινε για να αποφευχθεί η αναγκαστική εκτέλεση διοικητικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεχίζει να αμφισβητείται επί της ουσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ανάλογα με το αποτέλεσμα της ποινικής διαδικασίας, η Marine Le Pen διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει την επιστροφή των ποσών που κατέβαλε με αυτόν τον τρόπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Η έρευνα για την κακή χρήση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε το 2014.
Την ίδια χρονιά, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf) ζήτησε από τη Le Pen να επιστρέψει 339.000 ευρώ.
Η πολιτικός κατηγορείται ότι πλήρωσε τους μισθούς της διευθύντριας του γραφείου της, Catherine Grisey, και του σωματοφύλακά της, Thierry Legier, από ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ εργάζονταν για το κόμμα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης