Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Ισραηλινός κομάντο που πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης

Ρωσία - Ισραηλινός κομάντο που πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης
Έλαβε μέρος σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε διάφορα σημεία της μάχης ως κομάντο
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk καταδίκασε ερήμην σε δέκα χρόνια φυλάκιση τον μισθοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), πολίτη του Ισραήλ, Denis Desyatnik.
Στη σχετική ανακοίνωση προέβη η υπηρεσία Τύπου της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το δικαστήριο έκρινε τον Desyatnik ένοχο σύμφωνα με το Μέρος 3 του Άρθρου 359 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (συμμετοχή μισθοφόρου σε ένοπλη σύγκρουση).

2.avif

Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2024, έλαβε μέρος σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε διάφορα σημεία της μάχης ως κομάντο.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet στις 20 Ιουλίου του 2022 είχε κάνει αφιέρωμα στον Desyatnik, υπό τον τίτλο «ο πρώην κομάντο των IDF που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στον Putin».
Για τις δραστηριότητές του, ο μισθοφόρος έλαβε ανταμοιβή 1,9 εκατομμυρίων ρούβλια.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του εισαγγελέα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Desyatnik ερήμην σε 10 χρόνια φυλάκιση για να εκτιστεί σε αυστηρό καθεστώς ποινικής αποικίας», πρόσθεσε το υπουργείο.
Όπως ανέφερε νωρίτερα η ιστοσελίδα της Pravda, το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε 14 χρόνια φυλάκιση τον μισθοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τη Φινλανδία, τον Riku Arima.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023, ο Arima συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις ως μέρος ενός τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, λαμβάνοντας χρηματική ανταμοιβή άνω του 1,5 εκατομμυρίου ρούβλια για αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης