Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση που προκαλεί αίσθηση από τους Houthis - Το drone Yafa μεγάλης εμβέλειας επιστρατεύεται στον πόλεμο κατά του Ισραήλ

Κίνηση που προκαλεί αίσθηση από τους Houthis - Το drone Yafa μεγάλης εμβέλειας επιστρατεύεται στον πόλεμο κατά του Ισραήλ
Ο Sayyed Abdul-Malik al-Houthi περιέγραψε το drone Yafa ως «ένα προηγμένο UAV με σημαντικές τακτικές και τεχνικές δυνατότητες»
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) μεγάλης εμβέλειας και πολλαπλών χρήσεων, τύπου Samad 4, έχουν εισέλθει στο πεδίο μάχης, αποκάλυψε υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή των Houthis στο δίκτυο Al Mayadeen που πρόσκειται στη Hezbollah.
Λίγο νωρίτερα, η δύναμη των UAV των Ένοπλων Δυνάμεων της Υεμένης (YAF) είχε πλήξει στρατιωτικούς στόχους στην Umm al-Rashrash (Eilat) με τέσσερα από αυτά τα drones, επιτυγχάνοντας ακριβή πλήγματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της YAF.
Η πηγή τόνισε ότι το drone Samad 4 είναι εξοπλισμένο με φορτίο εκρηκτικών σχεδιασμένο για στρατηγικούς στόχους και υπογράμμισε ότι έχει εμβέλεια άνω των 2.000 χιλιομέτρων, διαθέτοντας προηγμένες δυνατότητες απόκρυψης από τα αμυντικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το drone είναι μέρος του συστήματος Samad, το οποίο έχει σχεδιαστεί για πολλαπλούς στόχους και θα συνεχίσει να εκτελεί τις αποστολές του σε μελλοντικές επιχειρήσεις.
Η ανάπτυξη του προγράμματος drone της Υεμένης συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, όπως τόνισε η πηγή.
«Η Υεμένη δεν θα εγκαταλείψει την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, και ο Άξονας της Αντίστασης είναι σήμερα συνεκτικός και ισχυρός», δήλωσε η πηγή στο Al Mayadeen.

Αυτές είναι οι τεχνικές δυνατότητες του Yafa των Houthis

Η νέα αυτή αποκάλυψη προσθέτει στις προηγμένες ικανότητες των drones της YAF, όπως αντιπροσωπεύεται από το εγχώρια κατασκευασμένο drone Yafa, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να πλήξει το Τελ Αβίβ στις 19 Ιουλίου, «επιτυγχάνοντας άμεσο πλήγμα, σκοτώνοντας έναν Ισραηλινό εποικιστή και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους», λέει η σιιτική οργάνωση ανταρτών της Υεμένης.
Τα Υεμενικά Στρατιωτικά Μέσα τόνισαν ότι το εγχώριο αεροσκάφος Yafa είναι ένα drone μεγάλης εμβέλειας, πολλαπλών χρήσεων, εξοπλισμένο με κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας και συστήματα που αποφεύγουν τα ραντάρ και τα αμυντικά συστήματα αεράμυνας. 
Ο Sayyed Abdul-Malik al-Houthi περιέγραψε το drone Yafa ως «ένα προηγμένο UAV με σημαντικές τακτικές και τεχνικές δυνατότητες, μεγάλη εμβέλεια και ανώτερη καταστροφική δύναμη».


Σημείωσε ότι «η ανάπτυξη αυτού του drone στο βάθος του ισραηλινού εδάφους αποτέλεσε μια νέα και σημαντική εξέλιξη, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο Ισραήλ και θέτοντας προηγούμενο εξωτερικών απειλών».
Ο ηγέτης της Υεμένης επιβεβαίωσε ότι το drone Yafa κατασκευάστηκε στην Υεμένη και εκτοξεύτηκε από την YAF, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από άλλο μέρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης