Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράγισε το μέτωπο – Σε επιχειρησιακή κρίση ο Ουκρανικός στρατός, αυτοκτόνησε ο διοικητής της 123ης Ταξιαρχίας – Γερμανία: Λευκή σημαία

Ράγισε το μέτωπο – Σε επιχειρησιακή κρίση ο Ουκρανικός στρατός, αυτοκτόνησε ο διοικητής της 123ης Ταξιαρχίας – Γερμανία: Λευκή σημαία
Oleg Starikov (Συνταγματάρχης Ουκρανίας): Ράγισε το μέτωπο, υπάρχει σοβαρή επιχειρησιακή κρίση στο στράτευμα - Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο διάδοχος του Zelensky θα διαπραγματευτεί με Ρωσία – Φοβάται μην τον σκοτώσουν - Stoltenberg (Πρώην Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Η Ουκρανία θα αναγκαστεί να παραχωρήσει εδάφη για να επιβιώσει
(upd 37) Το Ουκρανικό μέτωπο ράγισε… o Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε επιχειρησιακή κρίση 
Η γραμμή επαφής έχει πράγματι διαλυθεί για τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Ουκρανός Oleg Starikov…
Στο Kupyansk οι Ουκρανοί έχουν καταρρεύσει, στο Pokrovsk ηττώνται από παντού, έχασαν το Ugledar και η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά…
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν το Ugledar όπου διέμεναν 120 άμαχοι...
Για την Ουκρανία, το Ugledar ήταν στρατηγικής σημασίας.
Στην καλοκαιρινή «αντεπίθεση» του 2023, το Ugledar χρησιμοποιήθηκε ως εφαλτηρίο για μια επίθεση στη Volnovakha με στόχο τον αυτοκινητόδρομο Donetsk-Μαριούπολης περίπου 100 χιλιομέτρων.
Από εκεί, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν αναγνώριση ολόκληρου του νότου της περιφέρειας του Donetsk και βομβάρδισαν πολλές κατοικημένες περιοχές.
Το στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka χτυπήθηκε τον Ιούλιο του 2022, πιθανότατα από το Ugledar.
Eίναι τόσο κακή η ψυχολογία που μεγάλο μέρος της 123ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας λιποτάκτησε αφού δεν είχε οπλισμό για να πολεμήσει.
Μετά την απώλεια του Ugledar ο διοικητής της 123ης Ταξιαρχίας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ είπαν όχι σε εμπλοκή συστημάτων αεράμυνας άλλων χωρών για να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από τον Ουκρανικό Ουρανό… αυτό θα οδηγούσε σε εμπλοκή του ΝΑΤΟ… δηλώνουν οι αμερικανοί…
Η Γαλλική L'Express αναφέρει ότι ο Zelensky χάνει την υπομονή του με την Δύση
Στο Kursk η Ουκρανία, έχασε 20.000 στρατιώτες και 1.200 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως μέσα σε δύο μήνες είναι πραγματική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.
Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται θετικός σε μία συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, αρκεί να έχουν προηγηθεί συνομιλίες Ρωσίας - ΗΠΑ ενώ ο πρώην Γ.Γ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg παραδέχεται εμμέσως πως η Ουκρανία θα αναγκαστεί να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος.

Stoltenberg (Πρώην ΓΓ ΝΑΤΟ): Η Ουκρανία θα αναγκαστεί να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να ζήσει - Εξελίξεις μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ 5/11

Οι πρώην αξιωματούχοι είναι πάντα απελευθερωμένοι και λένε τις μεγαλύτερες αλήθειες.
Αυτό τον κανόνα ακολούθησε και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του NATO Jens Stoltenberg. ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να αναγκαστεί να παραιτηθεί από εδάφη που έχασε κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.
Η χώρα μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει εδάφη που έχασε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Η Φινλανδία πολέμησε γενναία εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης το 1939.
Οι Φιλανδοί προκάλεσαν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στον Κόκκινο Στρατό από ό,τι αναμενόταν.
Ο πόλεμος τελείωσε με τη Φινλανδία να χάνει το 10% της επικράτειάς της.
Ωστόσο, στη συνέχεια τα σύνορά της ήταν ασφαλή», είπε ο Stoltenberg απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα προσφερόταν στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, εάν επρόκειτο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση είναι δυνατή μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
«Μετά τις εκλογές, μπορεί να υπάρξει μια νέα ώθηση, μια νέα προσπάθεια να κινηθεί η διπλωματική κατάσταση, αλλά δεν νομίζω ότι θα υψώσουμε λευκή σημαία και θα τα παρατήσουμε.
Μπορεί να υπάρξει μια προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίσουμε πως θα υπάρξει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις.
Η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανήκει στην Ουκρανία, ωστόσο, πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους, κάτι που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ανεξάρτητο κράτος», είπε ο Νορβηγός πολιτικός.

Stoltenberg: Στρατιωτικά το ΝΑΤΟ είναι κατώτερο από τη Ρωσία

Στην ίδια συνέντευξη ο Stoltenberg παραδέχεται ότι τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ είναι κατώτερα από τη Ρωσία, όσον αφορά στο στρατιωτικό δυναμικό τους και θα πρέπει να αντισταθμίσουν αυτή την υστέρηση αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον πολύ λίγα όπλα, εξοπλισμό και στρατιώτες σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας για πιθανή σύγκρουση.
«Γνωρίζουμε ότι είμαστε πίσω από τους Ρώσους», είπε.
«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πόσο θα κοστίσει για να αντισταθμιστεί η υστέρηση.
Αλλά μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι εάν οι σύμμαχοι πρόκειται να εκπληρώσουν τα υπεσχημένα θα κοστίσει πολύ περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ ίσως χρειαστεί το 3%», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Stoltenberg, η Μόσχα γνωρίζει επίσης αυτή την κατάσταση πραγμάτων.

Κρεμλίνο: Θετικός ο Putin σε μία συνάντηση με Biden, αφού προηγηθούν συνομιλίες Ρωσίας – ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι ανοιχτός για οποιεσδήποτε επαφές, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού ομολόγου Joe Biden αλλά δεν έχουν υπάρξει συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον επί του θέματος μέχρι στιγμής, δήλωσε στις 4/10/2024 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο Biden απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS είπε ότι είναι δυνατό να έχει συνομιλίες με τον Putin στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.
«Δεν έχουν γίνει συνομιλίες για αυτό το θέμα και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό», είπε ο Peskov.
«Ωστόσο, ο πρόεδρος (Putin) δήλωσε επανειλημμένα ότι παραμένει ανοιχτός για όλες τις επαφές», πρόσθεσε.
Στις 3 Οκτωβρίου, ο Biden δεν απέκλεισε πιθανή συνάντηση με τον Putin στις προσεχείς συνόδους κορυφής των G - 20 ή της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), αλλά εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο Ρώσος ηγέτης θα δώσει το παρών.

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα όχι συμμετοχή τρίτων χωρών στον πόλεμο, αυτό θα οδηγούσε σε εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί από τις ρωσικές επιθέσεις και η συμμετοχή των ΗΠΑ στην καταστροφή πυραύλων πάνω από την Ουκρανία θα σήμαινε εμπλοκή στη σύγκρουση, δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Αυτό θα μας εμπλέξει στη σύγκρουση με διαφορετικό τρόπο, κατά τη γνώμη μας, η Ουκρανία είναι σε θέση να αμυνθεί επιτυχώς από τις ρωσικές επιθέσεις».
Η Αμερικανίδα αξιωματούχος απάντησε στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία από το έδαφος της Ρουμανίας ή της Πολωνίας.
Επιπλέον, η Sabrina Singh τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στο Κίεβο», αλλά δεν μπορεί να γίνει λόγος για αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.
«Ο Πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.
Ωστόσο, την υποστηρίζουμε στις προσπάθειές της να ανακτήσει το κυρίαρχο έδαφος της» τόνισε η Sabrina Singh.
Ο Zelensky παραδέχτηκε ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν είναι έτοιμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν προς την Ουκρανία ενώ αναγνώρισε ότι προκύπτουν δυσκολίες για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο Ουκρανούς αξιωματούχους, έγραψε στα τέλη Ιουνίου ότι το Κίεβο πίεζε τους Ευρωπαίους συμμάχους να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη δυτική Ουκρανία, αναπτύσσοντας συστήματα αεράμυνας στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Το Reuters, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Πολωνίας Cezary Tomczyk, ανέφερε ότι η Βαρσοβία ήθελε να θέσει το ερώτημα εάν η Πολωνία θα μπορούσε να καταρρίψει πυραύλους πάνω από την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου δήλωσε ότι η ίδια η Ουκρανία θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την αεράμυνα και την προστασία του ουρανού, χωρίς να υπολογίζει στη συμμετοχή δυνάμεων τρίτων χωρών.

L'Express: Ο Zelensky χάνει την υπομονή του με τις αποφάσεις της Δύσης, είναι δυσαρεστημένος

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι όλο και πιο δυσαρεστημένος με τους δυτικούς συμμάχους, εκφράζοντας όλο και περισσότερο παράπονα για τις αποφάσεις τους, γράφει το γαλλικό δημοσίευμα L'Express.
«Ο Zelensky χάνει την υπομονή του με τους συμμάχους του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε στις, 3 Οκτωβρίου, τα παράπονα που τρέφει εδώ και μήνες κατά της Δύσης, κατηγορώντας την ότι σέρνεται η προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη χώρα του.
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Zelensky μετά την συνάντηση του με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rutte.
O νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ έφτασε σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Κίεβο, όπου είχε συνομιλίες με τον Zelensky.
Μετά από συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου παραδέχτηκε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν είναι έτοιμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Reuters: Ο Ανώτατος Διοικητής του Ουκρανικού στρατού Alexander Syrsky έδωσε εντολή να ενισχυθεί η άμυνα μετά την απώλεια του Ugledar

Ο αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, έδωσε εντολή να ενισχυθεί η άμυνα στα ανατολικά της περιοχής του Donetsk, λίγο μετά την παράδοση του Ουκρανικού στρατού στο Ugledar, αναφέρει το Reuters.
«Έχω λάβει μια σειρά από αποφάσεις με στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας της άμυνάς μας», ανέφερε o Alexander Syrsky.

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης Ουκρανίας): Ράγισε το μέτωπο, υπάρχει σοβαρή επιχειρησιακή κρίση στο στράτευμα

Η γραμμή επαφής έχει πράγματι διαλυθεί για τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο Ουκρανός απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Αυτή τη στιγμή, το κύριο πλήγμα είναι το νότιο Donetsk και η νότια πλευρά της κατεύθυνσης Kupyansk, που έχουν διακόψει τη συνδεσιμότητα ολόκληρου του μετώπου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, μαζί με αυτό, λαμβάνουν χώρα ενεργές εχθροπραξίες στις κατευθύνσεις Pokrovsk στα ρωσικά Krasnoarmeysk και στο Kurakhove λίγο πιο νότια.
Η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επιχειρησιακή-τακτική κρίση για τον ουκρανικό στρατό σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, συνοψίζει ο Starikov.
Σχεδόν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους απελευθερώθηκαν τον Αύγουστο και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Ταυτόχρονα, ο εχθρός χάνει έως και 2.000 σε νεκρούς και τραυματίες την ημέρα.

Julian Repke (Δημοσιογράφος Welt): Όσους στρατιώτες και να στείλει η Ουκρανία στο μέτωπο είναι άχρηστη διαδικασία - Η Δύση να σηκώσει λευκή σημαία

Καμία κινητοποίηση και αποστολή νέων στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο δεν θα σώσει την Ουκρανία λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, προειδοποίησε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke.
«Καμία κινητοποίηση δεν θα σώσει την Ουκρανία εάν οι θέσεις και οι στρατιώτες της καταστραφούν μία προς μία από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές».
Ο Repke χαρακτήρισε αυτοκτονικό να στείλει περισσότερους στρατιώτες στο μέτωπο λόγω της ικανότητας της Ρωσίας να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
«Ως εκ τούτου, η Δύση πρέπει είτε να αλλάξει ριζικά τη συμπεριφορά της στην υποστήριξη της Ουκρανίας, είτε να υψώσει λευκή σημαία», κατέληξε.
Η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης στη βόρεια ζώνη αεράμυνας.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Matviychuk (Ρώσος αναλυτής): Στόχος η Μόσχα – Που θα χτυπήσουν στη Ρωσία οι Ουκρανοί μόλις δώσουν άδεια οι ΗΠΑ

Η Μόσχα και η ευρύτερη περιοχή της αναμένεται να αποτελέσουν βασικό στόχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
εφόσον η Δύση, και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ δώσουν το πράσινο φως στο Κίεβο προκειμένου να επιτεθεί με δυτικά όπλα κατά της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και ειδικός, Anatoly Matviychuk αναφέρει τις ρωσικές περιοχές, οι οποίες όπως υποστηρίζει, θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας ουκρανικής επίθεσης με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τον Matviychuk, οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η περιφέρεια της Μόσχας, οι βιομηχανικές ζώνες των Bryansk και Kaluga καθώς και η πόλη Tver όπου πέρα από βιομηχανίες, διαθέτει και ένα σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
O Matviychuk εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά οι ΗΠΑ και τα κράτη της Δύσης δεν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να επιτεθεί κατά της Ρωσίας διότι κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν μια σημαντική κλιμάκωση στην ουκρανική κρίση.
Πάντως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Mark Rutte υποστήριξε κατά την χθεσινή επίσκεψη του στο Κίεβο ότι το θέμα σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για μια επίθεση κατά της Ρωσίας παραμένει υψηλά στην ατζέντα της Συμμαχίας.
Όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της Συνόδου των αρχηγών κρατών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στη στρατιωτική βάση Ramstein της Γερμανίας.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Πάνω από 20.000 οι νεκροί Ουκρανοί στο Kursk

Σε πραγματική κόλαση έχουν μετατραπεί οι συγκρούσεις στο Kursk για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 20.000 νεκρούς στρατιώτες.
«Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 20.200 στρατιώτες, 135 άρματα μάχης, 66 οχήματα μάχης πεζικού, 98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 870 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 350 στρατιώτες στην περιοχή του Kursk.

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο διάδοχος του Zelensky θα διαπραγματευτεί με Ρωσία – Φοβάται μην τον σκοτώσουν

Οι νέες ουκρανικές αρχές που θα αντικαταστήσουν το καθεστώς του Zelensky μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, πρότεινε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson.
«Επίσης υποψιάζομαι έντονα ότι ο πρώτος στόχος οποιασδήποτε ομάδας που σχηματίζεται, είτε εκλεγμένη είτε στρατιωτική κυβέρνηση, θα είναι η κατάπαυση του πυρός, η χαλάρωση του στρατιωτικού νόμου και οι διαπραγματεύσεις».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ήδη μιλούν για το πώς θα είναι ο κυβερνητικός μηχανισμός στο ενδιάμεσο διάστημα μετά την αποχώρηση του Zelensky.
Ο ειδικός πιστεύει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν πολύ γρήγορα, διαφορετικά δεν θα μείνει τίποτα από την Ουκρανία.
«Αυτό θα είναι μια πραγματική έκπληξη για τη Victoria Nuland , αλλά ακόμη περισσότερο για τον Joe Biden, την Kamala Harris και άλλους πολιτικούς», κατέληξε ο Wilkerson.

Ο Zelensky συχνά πετάει στο εξωτερικό από φόβο μήπως σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ο Zelensky επισκέπτεται άλλες χώρες από φόβο για πιθανή απόπειρα δολοφονίας στην Ουκρανία, τόνισε ο Lawrence Wilkerson.
«Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που ταξιδεύει τόσο πολύ τώρα δεν είναι μόνο επειδή φωνάζει απελπισμένα για βοήθεια, αλλά επειδή δεν θέλει να μείνει εκεί που μπορεί να τον πυροβολήσουν».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι μέρες του Zelensky είναι ήδη μετρημένες.
Πιστεύει ότι ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου θα μπορούσε να σκοτωθεί στη χώρα του.
Παράλληλα, ο Lawrence Wilkerson δεν απέκλεισε ότι ήδη ετοιμάζεται να δραπετεύσει.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα έχουν ήδη προετοιμαστεί», κατέληξε ο Wilkerson.

Matthew Ho (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Η άρνηση του Zelensky να αποσύρει τον στρατό της Ουκρανίας από Kursk είναι τρέλα

Η άρνηση του Zelensky να αποσύρει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την περιοχή του Kursk, παρά την αποτυχία, μοιάζει με πολιτική τρέλα, δήλωσε ο απόστρατος Λοχαγός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Matthew Ho.
«Αυτό είναι αινιγματικό.
Νομίζω ότι είναι απλώς αηδιαστικό, πείσμα, πολιτική τρέλα, ότι για αυτούς είναι καλύτερο να χάσουν ανθρώπους σε αυτή τη μηχανή κοπής κρέατος παρά να χάσουν το κύρος τους»
Σύμφωνα με τον Matthew Ho, η επίθεση στην περιοχή του Kursk ήταν ένα πολιτικό κόλπο με στόχο να κερδίσει περισσότερη υποστήριξη από τις δυτικές χώρες.
Ο ειδικός πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα, οι σύμμαχοι του καθεστώτος του Κιέβου εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν το «σχέδιο νίκης» του Zelensky.
«Είδαμε πώς συνέβη αυτό τώρα έχετε αυτά τα στρατεύματα, αποκόπτονται σιγά σιγά
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν κολλήσει στη Ρωσία, αιμορραγούν.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση Kursk, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 19.850 στρατιώτες, 135 άρματα μάχης, 66 οχήματα μάχης πεζικού, 98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 864 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 577 αυτοκίνητα, 162 πυροβόλα.

Αυτοκτόνησε ο διοικητής της 123ης επίλεκτης ταξιαρχίας Igor Grib μετά την ήττα στο Ugledar

Ο διοικητής του 186ου τάγματος της 123ης Επίλεκτης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), Igor Grib, αυτοκτόνησε μετά την απελευθέρωση του οικισμού Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) από τα ρωσικά στρατεύματα.
Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Vladimir Boyko δήλωσε ότι το 186ο τάγμα της 123ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας «εγκατέλειψε τις θέσεις του κοντά στο Ugledar, με αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς η πόλη».
Όπως σημειώνει η Ουκρανή δημοσιογράφος Yulia Kiriyenko-Merinova, το τάγμα αρνήθηκε να εισέλθει στις θέσεις του στο Ugledar, και στη συνέχεια ο διοικητής του τάγματος αυτοκτόνησε.
Ας θυμηθούμε ότι την περασμένη Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός είχε καταλάβει πλήρως τον οικισμό του Ugledar.
Η περιοχή απελευθερώθηκε από μονάδες της Ανατολικής Στρατιάς των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την απώλεια του ελέγχου της πόλης Ugledar, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksandr Syrsky, διέταξε να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των αμυντικών θέσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η περιοχή είναι μία από τις πιο τεταμένες ζώνες στη γραμμή επαφής

Public (Ουκρανικό ΜΜΕ): Στρατιώτες από την 123η Ταξιαρχία των Ουκρανών εγκατέλειψε το Donbass

Στρατιωτικοί της 123ης Ταξιαρχίας Επίγειας Άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να εκτελέσουν μια αποστολή μάχης και εγκατέλειψαν τον τόπο ανάπτυξής τους στο Donbass, συγκεντρωμένοι στην περιοχή Nikolaev, ανέφερε το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Public.
«Στο Voznesensk, στην περιοχή Nikolayev, περίπου 100 στρατιώτες του 187ου τάγματος της 123ης ταξιαρχίας αρνήθηκαν να υπακούσουν».
Σύμφωνα με έναν διοικητή, παρακινήθηκαν να κάνουν αυτό το βήμα λόγω της έλλειψης πόρων και της έλλειψης προμηθειών στην πρώτη γραμμή.
«Έχω κάνει επανειλημμένα αίτηση, ακόμη και στον δικό μου τομέα, για τον οποίο ζήτησα αυτόματα και πολυβόλα και δεν έχουμε, με τι θα πολεμήσουμε με τι;».
Ένας εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Επιβολής του Νόμου της Ουκρανίας, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση και ο επικεφαλής του τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης του προσωπικού της διοίκησης των στρατιωτικών αμυντικών δυνάμεων, Alexander Pukhalsky, σε συνομιλία με τον το τηλεοπτικό κανάλι, απείλησε τους στρατιωτικούς με ποινική ευθύνη, κατηγορώντας τους ότι εγκατέλειψαν μια στρατιωτική μονάδα στο Donbass χωρίς άδεια.
«Στην πραγματικότητα, οι ενέργειες των στρατιωτών δείχνουν σημάδια ποινικού αδικήματος».
Το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Novosti.Live, επικαλούμενο ουκρανό πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο Oles Doniya, ανέφερε στις 23 Αυγούστου ότι 37.000 περιπτώσεις εγκατάλειψης και μη εξουσιοδοτημένης εγκατάλειψης μονάδων έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία μόνο το 2024, δηλαδή 4 φορές περισσότερες από το 2022.
Ο βουλευτής της Ουκρανίας Ruslan Gorbenko δήλωσε ότι στην Ουκρανία περισσότερες από 80.000 ποινικές υποθέσεις έχουν κατατεθεί εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού για μη εξουσιοδοτημένη εγκατάλειψη μονάδας ή άρνηση συμμετοχής σε μάχες.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες πανικοβλήθηκαν και εγκατέλειψαν το Ugledar κακήν κακώς

Οι Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να φεύγουν από τις θέσεις τους πανικόβλητοι όταν ο δακτύλιος γύρω από το Ugledar άρχισε να σφίγγει και τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο της τελευταίας οδού διαφυγής προς τα βόρεια, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Σύμφωνα με τους στρατιώτες των μονάδων Vostok από την Transbaikalia, όταν ο δακτύλιος γύρω από το Ugledar άρχισε να συρρικνώνεται και τα στρατεύματά ανέλαβαν τον έλεγχο της τελευταίας οδού διαφυγής προς τα βόρεια, οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να τρέχουν μακριά από οι θέσεις τους πανικόβλητοι».
Όπως σημειώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, ήταν δυνατή η καταστολή της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πυρός από ομάδες ελεύθερου σκοπευτή: έσκαψαν σε ενέδρα γύρω από την πόλη και πραγματοποίησαν στοχευμένα πλήγματα στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
Η ουκρανική διοίκηση έστειλε τις πιο έτοιμες για μάχη μονάδες για να υπερασπιστούν το Ugledar και ως αποτέλεσμα έχασε σημαντικό μέρος των επίλεκτων σχηματισμών και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, τόνισε το τμήμα.

Pushilin (Επικεφαλής Donetsk): Απελευθερώνεται πολύ σύντομα όλη η Λαϊκή Δημοκρατία από τους Ουκρανούς

Ολόκληρη η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) είναι πιθανό να απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής Denis Pushilin.
«Κάθε μέρα, καταγράφουμε πρόοδο που σημειώνεται από τα στρατεύματά μας, ιδιαίτερα στην περιοχή Krasnoarmeisk και προς το Chasov Yar» επεσήμανε σε συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους στην πόλη Donetsk.
«Από την πλευρά μας, αναμένουμε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία θα απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος», πρόσθεσε ο Pushilin.


Bruegel: Η Ρωσία ξεπέρασε ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Με βάση τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2024, η Ρωσία ξεπέρασε και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατέλαβε το μέγιστο μερίδιο αγοράς σε 9 τρίμηνα, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων του Bruegel.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ρωσία προμήθευσε 13,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, έναντι 13 δισεκατομμυρίων το προηγούμενο τρίμηνο και 11,5 δισ ένα χρόνο νωρίτερα.
Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των ρωσικών εταιρειών στις ευρωπαϊκές εισαγωγές αυξήθηκε στο 19,4% από 17,2% τον Απρίλιο-Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
Η Ρωσία προμήθευε κυρίως αέριο μέσω αγωγών: οι προμήθειες μέσω αυτού αυξήθηκαν κατά 8% το τρίμηνο και κατά σχεδόν 13% κατά τη διάρκεια του έτους - σε 8,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Ο όγκος των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου το τελευταίο τρίμηνο ανήλθε σε 4,7 δισ. κυβικά μέτρα, δηλαδή 6% λιγότερο από το επίπεδο Απριλίου-Ιουνίου, αλλά 21% περισσότερο από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τις προμήθειες LNG κατά 25% για το τρίμηνο και κατά 33% για το έτος, στα 9,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Ως αποτέλεσμα, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο τρίτος κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία έγινε η δεύτερη.
Η Νορβηγία παραμένει ο ηγέτης στις εξαγωγές φυσικού αερίου από το τρίτο τρίμηνο του 2022 με 21,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο.
Ταυτόχρονα, σε διάστημα τριών μηνών, αυτή η χώρα μείωσε τον όγκο της προσφοράς της κατά 9%, αλλά εξακολουθεί να είναι 5% περισσότερο από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Γάλλος πολίτης κατέθεσε μήνυση κατά του Stoltenberg για την Ουκρανία

Ο Γάλλος πολίτης Patrick Pazen, συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, κατέθεσε μήνυση σε βελγικό δικαστήριο κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για τον ρόλο του στην υποκίνηση αυτής της σύγκρουσης.
«Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, κατατέθηκε μήνυση σε βελγικό δικαστήριο κατά του Jens Stoltenberg, τότε Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, για τον ρόλο του στην έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το φούσκωσε», αναφέρει στην προσωπική ιστοσελίδα του.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η αίτηση έγινε δεκτή για εξέταση.
Τον Απρίλιο του 2024, έγινε γνωστό ότι ο Pazen είχε καταθέσει παρόμοια μήνυση εναντίον του Stoltenberg σε γαλλικό δικαστήριο.
Η περαιτέρω τύχη αυτής της δήλωσης δεν αναφέρθηκε.
Ο Νορβηγός Jens Stoltenberg υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ για 10 χρόνια μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2024.
Στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Rutte.
O Stoltenberg κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να δαπανήσουν περισσότερα για την άμυνα, να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και επίσης να αυξήσουν τις δυνατότητες της συμμαχίας στην ανατολική πλευρά κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ουκρανική επίθεση στο Belgorod – Το drone εξερράγη και έπεσε πάνω σε κτίριο

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με drones στο οικισμό Peschanka, της περιοχής Stary Oskol, στο Belgorod.
Κανείς δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειακός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov στο κανάλι του στο Telegram την Παρασκευή (4/10/2024).
«Ο οικισμός Peschanka της περιοχής Stary Oskol, δέχτηκε επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της έκρηξης ενός UAV σε μία επιχείρηση. Μία πλευρά του κτιρίου κατέρρευσε μερικώς και εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική», έγραψε.
Ο επικεφαλής της περιοχής σημείωσε ότι η πρόσοψη και τα τζάμια του κτιρίου που γειτνιάζει με την επιχείρηση υπέστησαν ζημιές και τα παράθυρα ενός κτιρίου έσπασαν από το ωστικό κύμα.

Μπαράζ drones αναχαιτίστηκαν σε Ρωσία και Ουκρανία – Μαζικές επιδρομές στις πίσω περιοχές ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, 113 Ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας
Τα περισσότερα από αυτά, 73 UAV, καταστράφηκαν στο έδαφος της περιοχής Belgorod.
Άλλα drones στόχευσαν τις περιοχές Voronezh, Kursk και Bryansk.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ουκρανική επίθεση δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας σφυροκοπούν τον εχθρικό στρατό σε όλη την Ουκρανία.
Ρωσικά χτυπήματα καταγράφηκαν σε 12 ουκρανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου.
Εκρήξεις χτύπησαν στις κεντρικές περιοχές Vinnitsa, Poltava, Khmelnitsk, καθώς και στη δυτική Rivne και Ivano-Frankivsk, για να μην αναφέρουμε το κατεστραμμένο από τον πόλεμο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε τη νυχτερινή μάχη και υφίσταται περισσότερες ήττες στα πεδία των μαχών σε όλο το μέτωπο.
Νέες πρώτες γραμμές αρχίζουν να κινούνται στο Donbass.
Εν μέσω της αντιπαράθεσης στο Volchansk, οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τον εχθρό από την πόλη Stanitsa που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Siversk.
Μετά από παρατεταμένες μάχες θέσης, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις και πέτυχαν νέες νίκες στην κατεύθυνση Siversk.
Στις 2 Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον έλεγχο του χωριού Verhnekamenskoe.
Ο απελευθερωμένος οικισμός βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα ανατολικά του κύριου ουκρανικού οχυρού Siversk.
Ρωσικές ομάδες επίθεσης διαπερνούν την ουκρανική άμυνα σε βαριές αστικές μάχες στο Toretsk.
Στην κατεύθυνση του Pokrovsk, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από όλες τις κατευθύνσεις.

Μεγάλα στρατηγικά κέρδη των Ρώσων σε όλο το μέτωπο – Τρομερή νίκη το Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα αξιοσημείωτα τακτικά και επιχειρησιακά κέρδη.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ugledar στη δυτική περιφέρεια του Donetsk από την 1η Οκτωβρίου και η επιτυχία αυτή θα παράσχει στις ρωσικές δυνάμεις μια βελτιωμένη τακτική θέση για να συνεχίσουν την επιχειρησιακή τους προσπάθεια να προχωρήσουν προς τον αυτοκινητόδρομο H-15 (Πόλη Donetsk –Πόλη Zaporizhia) και να εξαλείψουν την ευρεία ουκρανική εξέχουσα θέση στη δυτική περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην επιθετική τους ώθηση προς το Pokrovsk και η επιχειρησιακή σημασία της κατάληψης της πόλης πιθανότατα θα εξαρτηθεί εν μέρει από την ικανότητα του ρωσικού στρατού να αξιοποιήσει την πόλη σε ευρύτερους επιχειρησιακούς ελιγμούς.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση προετοίμασε τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετική επιχείρηση το καλοκαίρι του 2024 για μήνες εκ των προτέρων και συσσώρευσε επιχειρησιακά αποθέματα και πόρους.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να στόχευαν να δημιουργήσουν μια νέα επιχειρησιακή ομάδα δυνάμεων με αδέσμευτες επιχειρησιακές εφεδρείες έως και 70.000 ατόμων για την επιθετική επιχείρηση στη βόρεια Περιφέρεια του Kharkiv τον Μάιο του 2024, ενώ δημιούργησαν επίσης επιχειρησιακές εφεδρείες για την ώθηση της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων στο Pokrovsk μια επιχείρηση που ήταν επιτυχής.
Η τρέχουσα ρωσική επιθετική επιχείρηση το καλοκαίρι του 2024 πιθανότατα θα κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται ωστόσο να συνεχίσουν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις με χαμηλότερο ρυθμό σε ολόκληρη την Ουκρανία, με στόχο η συνεχής επιθετική πίεση να εμποδίσει τις ουκρανικές δυνάμεις να συσσωρεύσουν ανθρώπινο δυναμικό και πόρους…

Σημαντική προέλαση Ρώσων προς το Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νότια του Siversk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα βόρεια του Vesele (νότια του Siversk).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαία επίθεση κοντά στο Spirne (νοτιοανατολικά του Siversk) στις 3 Οκτωβρίου.

Συνεχίζουν να κερδίζουν εδάφη προς το Pokrovsk οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νότια του Novotoretske (ανατολικά του Pokrovsk) και στα ανατολικά προάστια του Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και δυτικά του Novohrodivka).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 3 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης δυτικότερα και νοτιοδυτικά της Novohrodivka.
Κατέλαβαν επίσης το ανατολικό Tsukuryne, προχώρησαν στο κέντρο της πόλης και σημείωσαν κέρδη νότια και βόρεια του Tsukuryne.
Επίσης προχώρησαν δυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε-50 (Donetsk - Pokrovsk) βόρεια του Selydove (νοτιοδυτικά του Pokrovsk).

Προχωρούν βορειοδυτικά του Ugledar οι Ρώσοι

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος του δρόμου Pavlivka-Bohoyavlenka βορειοδυτικά του Ugledar κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίθεσης.
Στοιχεία της ρωσικής 57ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (5η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια [EMD]) και απροσδιόριστες ρωσικές μονάδες κατέλαβαν πρόσφατα τον βόρειο άξονα του ορυχείου Pivdennodonbaska, βόρεια του Ugledar

To Ugledar
1851309036_0_160_3072_1888_768x0_80_0_0_04fcf0852b09c0743369874890c751d7.jpg

UAF_Kursk_Incursion_October_3_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_3_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_3_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_3_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_3_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης