Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη με 87 υπογραφές - Γεροβασίλη: Όχι δια αντιπροσώπων

Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη με 87 υπογραφές - Γεροβασίλη: Όχι δια αντιπροσώπων
«Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς
Σχετικά Άρθρα
Ακόμη μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έμελλε να είναι η σημερινή (/10), χωρίς να λείπει και η απρόοπτη μεν, αναμενόμενη εδώ και καιρό δε, κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δια της Θ. Τζάκρη κατέθεσε υποψηφιότητα του για την ηγεσία του κόμματος με 87 υπογραφές και το Πόθεν Έσχες του. 
Στο μεταξύ, μετατέθηκε για τις 8-10/11 η διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως αποφάσισε νωρίτερα η Πολιτική Γραμματεία.
Πάντως, η υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, δεδομένου ότι συνοδεύεται από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής- όσοι ήταν αυτοί που τον ανέτρεψαν με την πρόταση μομφής- άναψε ...φωτιές.
Παράλληλα, υποψηφιότητα κατέθεσε και ο Θανάσης Οικονόμου.

Τζακρη: Ολοκληρώθηκε μία εκτροπή

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες, όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη στις τηλεοπτικές κάμερες, αφού κατέθεσε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.
Όπως ανέφερε η κα Τζάκρη, «μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή».
«Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη -87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.
tzakri1.JPG
Σημειώνεται ότι σε παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή  αναφέρθηκε περί zoom στο συνέδριο, μετά τις πληροφορίες για μειωμένη χωρητικότητα στην αίθουσας που θα διεξαχθεί το συνέδριο στις 8 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα κάποιοι να χρειαστεί να συμμετάσχουν διαδικτυακά. Η ίδια, ως πλευρά Κασσελάκη, διαφώνησε και με τη χρονική μετάθεση του συνεδρίου.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς,  σχολίασε  πως "μόλις σήμερα το πρωί(!) διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για το προγραμματισμένο Συνέδριο".
Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, "φοβερή οργάνωση έχουν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως.
Μόλις σήμερα το πρωί(!) διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για το προγραμματισμένο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και το μεταθέτουν για  8-10 Νοεμβρίου! Στο μεταξύ στις 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας! Όλη η πόλη θα είναι κλειστή και οι μετακινήσεις θα είναι αδύνατες!".
"Η οργανωτική δεινότητά τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!", κατέληξε.
pappas_5.JPG

Όχι Γεροβασίλη σε υποψήφιους προέδρους δια αντιπροσώπων

Στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την παρέμβαση της Θ.Τζάκρη, ανέβηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων».
Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη, «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» και πως «όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα».
Μάλιστα, η κα Γεροβασίλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από την κα Τζάκρη «να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».
srz_1.JPG
Ακόμη μια επεισοδιακή συνεδρίαση

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση, με αφορμή την απόφαση του προεδρείου να δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους προέδρους, παρόλο που ο Στ. Κασσελάκης απουσίαζε.
Οι Σ. Φάμελλος, Π. Πολάκης, Ν. Φαραντούρης και Απ. Γκλέτσος που είναι υποψήφιοι ήταν παρόντες στην Κεντρική Επιτροπή, όμως η πλευρά Κασσελάκη διαφώνησε, δεδομένης της απουσίας του από τη συνεδρίαση.
Μάλιστα, η πλευρά Κασσελάκη αποχώρησε όταν ανέβηκε στο βήμα ο Π. Πολάκης.

Αποχώρησαν οι "Κασσσελίστας"

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής καταγγέλλοντας τη διαδικασία, τα μέλη του οργάνου που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, μεταξύ των οποίων και μέλη του προεδρείου που τον στηρίζουν.
Οι λόγοι αποχώρησης, όπως ανέφερε η πλευρά των "Κασσελίστας", είναι «το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε η μετάθεση του Συνεδρίου με πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να βρεθεί ελεύθερος χώρος και η πρόσκληση στην αρχή της συνεδρίασης να μιλήσουν οι υποψήφιοι ενώ δεν έχουν κατατεθεί τυπικά οι υποψηφιότητες».

Παππάς: Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία

«Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
«Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό. Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο, τόνισε, τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής debate.
«Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος», όπως είπε.
Ακόμη, ο κ. Παππάς στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι «η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα».
«Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει» και οι προϋποθέσεις είναι «πρώτο, το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη» και «δεύτερον, η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες», υπογράμμισε.
Ξεκαθάρισε ότι «στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας».
Τόνισε ότι «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο (σ.σ. η συλλογική απόφαση για προοδευτική εκλογική συνεργασία)».

Συνέδριο στις 8-10/11 αντί για 1-3/11

Η Πολιτική Γραμματεία - που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου 5/10 πριν την Κ.Ε.- αποφάσισε να προτείνει τη μετάθεση της διεξαγωγής του συνεδρίου για τις 8-10 Νοεμβρίου (αντί για 1-3/11) , καθώς δεν βρισκόταν χωρος.
Ειδικότερα, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να εισηγηθεί προς την ΚΕ τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου (αντί για 1-3 Νοεμβρίου), για λόγους που σχετίζονται με οργανωτικό θέμα, αλλά δεν αλλάζει η ημερομηνία εκλογής προέδρου.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το πρωί του Σαββάτου 5/10 υπήρξε ενημέρωση των μελών της ΠΓ και απόφαση της, πριν την συνεδρίαση της ΚΕ, για θέμα οργανωτικό που αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου. Συγκεκριμένα, η εισήγηση προς το όργανο (ΚΕ) είναι να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 ( αντί για 11 Οκτωβρίου) και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης