Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallant: Οι επιθέσεις με 180 βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν δεν έπληξαν τα στρατιωτικά αεροδρόμια

tags :
Gallant: Οι επιθέσεις με 180 βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν δεν έπληξαν τα στρατιωτικά αεροδρόμια
Ο υπυργός Άμυνας Yoav Gallant επισκέφτηκε την αεροπορική βάση Nevatim
Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ότι η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν της περασμένης εβδομάδας «δεν… γρατζουνούσε καν» τις επιχειρησιακέςδυνατότητες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ δεν θα διστάζει να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις από τους εχθρούς του.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Nevatim, η οποία υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Gallant είπε ότι το Ισραήλ θα επέλεγε τον τρόπο και τον χρόνο της απάντησής του και ότι αυτό θα πρέπει να ληφθεί όχι μόνο ως δήλωση πρόθεσης, αλλά ως επιχειρησιακό σχέδιο.
Οι περίπου 180 βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν την Τρίτη (1/10) προκάλεσαν κάποιες ζημιές στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών αεροπορικών βάσεων.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι κανένα αεροσκάφος ή κρίσιμη υποδομή δεν χτυπήθηκε και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα.
Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους πυραύλους είτε αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα είτε προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές.
Ωστόσο, η επίθεση έστειλε 10 εκατομμύρια Ισραηλινούς στα καταφύγια και προκάλεσε ζημιές και σε αστικές δομές, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης