Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφισαν ακόμα και οι... κατάκοιτοι στη Μολδαβία

Ψήφισαν ακόμα και οι... κατάκοιτοι στη Μολδαβία
Προκειμένου να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, οι κάλπες πήγαν ακόμα και στα σπίτια των πολιτών και ψήφισαν ακόμα και οι κατάκοιτοι ηλικιωμένοι
Η Μολδαβία ψήφιζε χθες για να εκλέξει πρόεδρο και για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι τον ευρωπαϊκό δρόμο της, σε μια κρίσιμης σημασίας διπλή ψηφοφορία για το μέλλον της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, με φόντο καταγγελίες για ρωσική ανάμιξη.
Προκειμένου να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, οι κάλπες πήγαν ακόμα και στα σπίτια των πολιτών και ψήφισαν ακόμα και οι κατάκοιτοι ηλικιωμένοι.

Ερωτήματα για τις συχνές αλλαγές του αποτελέσματος

Η απότομη αύξηση των ψήφων υπέρ της σημερινής προέδρου της Μολδαβίας, Maia Sandu, στις εκλογές στη δημοκρατία είναι δύσκολο να εξηγηθεί, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
«Οι δείκτες που βλέπουμε τώρα και η δυναμική των αλλαγών τους, φυσικά, εγείρουν πολλά ερωτηματικά», τόνισε.
Ο Peskov σημείωσε ότι το Κρεμλίνο καταγράφει «ένα μηχανικό, ανεξήγητο ρυθμό αύξησης των ψήφων υπέρ της Sandu και υπέρ εκείνων των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα που μιλούν για προσανατολισμό προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Οποιοσδήποτε παρατηρητής έχει την παραμικρή κατανόηση της ουσίας των πολιτικών διεργασιών μπορεί να εντοπίσει αυτές τις ανωμαλίες με την αύξηση αυτών των ψήφων», πρόσθεσε.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση της Μολδαβίας στερήθηκε της ευκαιρίας να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολιτικοί διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, ανακρίθηκαν και δεν επιτρεπόταν η είσοδος στη χώρα.
Επιπλέον, οι αρχές εμπόδισαν το έργο πολλών μέσων ενημέρωσης και πόρων του Διαδικτύου.
Ο Peskov σημείωσε ότι ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες είναι ξεκάθαρο πόσοι άνθρωποι δεν υποστηρίζουν την ιδεολογία της Sandu και αυτό τραβάει την προσοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης