Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφυροκόπημα στο Kursk - Οι Ρώσοι διέλυσαν 3 θεθωρακισμένα με drones FPVs - Ουκρανοί συνελήφθησαν για τρομοκρατία

Σφυροκόπημα στο Kursk - Οι Ρώσοι διέλυσαν 3 θεθωρακισμένα με drones FPVs - Ουκρανοί συνελήφθησαν για τρομοκρατία
Προφυλακίστηκαν δύο Ουκρανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία στο Kursk
Ο ρωσικός στρατός διέλυσε τρία τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) πλήττοντάς τα με drones FPV στην περιφέρεια του Kursk, όπως γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μονάδες αναγνώρισης της Βόρειας Στρατιάς, χρησιμοποιώντας εναέρια αναγνώριση, εντόπισαν τρεις μονάδες τεθωρακισμένων μαχητών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή του Kursk. Μετά από ανάλυση των δεδομένων πληροφοριών που ελήφθησαν, ελήφθη η απόφαση να εξαπολυθούν πυρά στα οχήματα μάχης του εχθρού. Ως αποτέλεσμα των απευθείας χτυπημάτων από drones FPV, τα τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκαν ολοσχερώς», τόνισε σχετικά το υπουργείο.
Ακολούθως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα πλάνα από το καταστροφικό πλήγμα.

kursk1.JPG

Προφυλακίστηκαν δύο Ουκρανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία

Παράλληλα, δικαστήριο στο Kursk έθεσε υπό κράτηση δύο στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), τους Vitaly Panchenko και Ivan Dmitrakov, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Κύριας Στρατιωτικής Ανακριτικής Διεύθυνσης της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας στο ρωσικό πρακτορείο Tass.
«Η Κύρια Στρατιωτική Ανακριτική Διεύθυνση της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας άνοιξε ποινική έρευνα εναντίον στρατιωτών της 61ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των Vitaly Panchenko και Ivan Dmitrakov. <…> Κατόπιν αιτήματος των στρατιωτικών ανακριτικών αρχών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, το δικαστήριο αποφάσισε να επιλέξει το προληπτικό μέτρο της προφυλάκισης», αναφέρεται στη δήλωση.
Οι δύο στρατιώτες κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας, διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας, απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, χρήση βίας κατά κρατικού αξιωματούχου ή συγγενών του, παράνομη διέλευση των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διάπραξη άλλων εγκλημάτων.
Επιπλέον, ο Panchenko κατηγορείται για απαγωγή και λεηλασία.
Διαπιστώθηκε ότι στις 7 Αυγούστου, οι Panchenko και Dmitrakov διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά σύνορα ως μέλη των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας. Ενώ βρίσκονταν στο ρωσικό έδαφος, επανειλημμένα άνοιξαν πυρ με σκοπό να σκοτώσουν, τόσο εναντίον Ρώσων στρατιωτών όσο και εναντίον αμάχων.
Επιπλέον, ο Panchenko, μαζί με άλλους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανάγκασε υπό την απειλή όπλου τρεις Ρώσους να επιβιβαστούν σε φορτηγό και τους μετέφερε στην Ουκρανία.
Αφού παραβίασε ξανά τα σύνορα, ο Panchenko έκλεψε χωρίς λόγο τρόφιμα από κατάστημα τροφίμων στην πόλη Sudzha της περιφέρειας Kursk.
Η υπηρεσία σημείωσε ότι οι Panchenko και Dmitrakov συνελήφθησαν ως αποτέλεσμα καλά σχεδιασμένων ανακριτικών ενεργειών και επιχειρησιακών ερευνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης