
«Εξήρε το θάρρος του λαού της Βενεζουέλας μπροστά στην καταστολή του N. Maduro»
Η Ουάσιγκτον, το 2024, είχε υποστηρίξει πως στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου στη Βενεζουέλα κέρδισε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και όχι ο N. Maduro ο οποίος ορκίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου, απορρίπτοντας τις καταγγελίες των αντιπάλων του περί νοθείας.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Mark Rubio συνομίλησε με «τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας Gonzalez Urrutia και την αρχηγό της αντιπολίτευσης María Corina Machado», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου την οποία δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος του State Department.
«Εξήρε το θάρρος του λαού της Βενεζουέλας μπροστά στην καταστολή του Nicolas Maduro και των συνεργών του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Mark Rubio «επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και στην άνευ όρων και άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων», προστίθεται στο λακωνικό δελτίο Τύπου.
Η χειρονομία αυτή δείχνει «την προτεραιότητα που έχει η Βενεζουέλα στην ατζέντα του και τη δέσμευσή του υπέρ του αγώνα μας για την ελευθερία», σχολίασε ο Gonzalez Urrutia μέσω X.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών