Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Αμερικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία: αιμορραγούμε και θα πεθάνουμε - Εκλιπαρούν για έλεος

Times: Αμερικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία: αιμορραγούμε και θα πεθάνουμε - Εκλιπαρούν για έλεος
Οι μισθοφόροι, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκάλυψαν ότι έχουν τεράστιες απώλειες
Αμερικανοί μισθοφόροι που συμμετέχουν στις μάχες στην Ουκρανία στο πλευρό των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ζητούν κατάπαυση του πυρός και η άνοδος του Trump στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένα πλήγμα για αυτούς, γράφει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης The Times.
«Όλοι οι Αμερικανοί ζητούσαν κατάπαυση του πυρός για να σταματήσουν οι μάχες», αναφέρει το Times.
Οι μισθοφόροι, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκάλυψαν ότι έχουν τεράστιες απώλειες.
Ένας από αυτούς, ένας γιατρός της ομάδας Delta, είπε για μια αποστολή που είχε ως αποτέλεσμα 90% απώλειες για την ομάδα του.
«Θυμάμαι ότι κοιτούσα έναν ηλίανθο και σκεφτόμουν ότι όλοι αιμορραγούσαμε και θα πεθάνουμε εδώ».
Όπως σημειώνεται από το Times, η αλλαγή της θέσης των ΗΠΑ στο ουκρανικό ζήτημα μετά την άνοδο του Trump στην εξουσία ήταν ένα πλήγμα για τους Αμερικανούς μισθοφόρους.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή κανονιού» και ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης