Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβεβαίωσε η Hamas πως έχασε ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος - Υψηλόβαθμο αξιωματούχο του πολιτικού γραφείου της στη Γάζα

Επιβεβαίωσε η Hamas πως έχασε ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος - Υψηλόβαθμο αξιωματούχο του πολιτικού γραφείου της στη Γάζα
O al Bardawil εναντιωνόταν στη συνεργασία ασφαλείας ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ και υποστήριζε τον ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ.
Σχετικά Άρθρα

Η Hamas επιβεβαίωσε την Κυριακή 23/3 τον θάνατο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του πολιτικού γραφείου της στη Γάζα, του Salah al Bardawil, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό το βράδυ του Σαββάτου 22/3 στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο Salah al Bardawil, 65 ετών, σκοτώθηκε με τη σύζυγό του σε καταυλισμό στο al Mawasi, κοντά στη Khan Yunis, σύμφωνα με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.
Γεννημένος στις 24 Αυγούστου 1959 στον προσφυγικό καταυλισμό της Khan Yunis, εντάχθηκε στη Hamas από την ίδρυσή της το 1987, υπηρετώντας ως εκπρόσωπός της στη Khan Yunis προτού ανέλθει στην ιεραρχία για να εκλεγεί μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης το 2021.

Εναντιωνόταν στη συνεργασία ασφαλείας ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ και υποστήριζε τον ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ.

Είχε συλληφθεί από το Ισραήλ το 1993 και ανακριθεί επί 70 ημέρες στις φυλακές της Γάζας και της Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με τη Hamas.
Είχε επίσης συλληφθεί πολλές φορές από τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Είναι το τρίτο μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas που έχει σκοτωθεί αφότου το Ισραήλ ξανάρχισε την Τρίτη, 18 Μαρτίου, τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, μετά τον επικεφαλής της κυβέρνησης στη Γάζα Aisham Adalis και τον Yasher Harb.
Η Hamas είχε τότε δημοσιοποιήσει τότε μια "ανακοίνωση συλλυπητηρίων" στην οποία εμφανίζονταν επίσης τα ονόματα του στρατηγού Mahmoud Abu Watfa, επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, και του στρατηγού Bahjat Abu Sultan, γενικού διευθυντή των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας.

Αποδυνάμωση Hamas

Σύμφωνα με διάφορες πηγές στο εσωτερικό της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο σωματοφύλακας του Yahia Sinwar, ο Mohammed Hassan al Amour, σκοτώθηκε και αυτός στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από πλήγμα στην κατοικία του στη Khan Yunis (νότια).
Η Hamas έχει αποδυναμωθεί σημαντικά εξαιτίας του θανάτου πολλών ηγετών της, στη Λωρίδα της Γάζας και εκτός αυτής, αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος μετά την αιματηρή επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023. Όμως δεν έχει ακόμη "εξολοθρευθεί" όπως ήταν ο σκοπός του πολέμου που είχε ορίσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της Hamas Ismael Haniyah σκοτώθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου 2024 από έκρηξη την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισραήλ και ο διάδοχός του Yahia Sinwar σκοτώθηκε ακολούθως στις 16 Οκτωβρίου στη Γάζα.
Αντικαταστάθηκε από τον αδελφό του Mohammed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης