Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Σε ενεργειακή ασφυξία η Ουκρανία – Ζητιανεύει φυσικό αέριο από την Ευρώπη…

Σε ενεργειακή ασφυξία η Ουκρανία – Ζητιανεύει φυσικό αέριο από την Ευρώπη…
Η ανάγκη για μεγάλους όγκους εισαγωγής φυσικού αερίου συνδέεται με τον βομβαρδισμό ενεργειακών εγκαταστάσεων
Πέντε φορές περισσότερο φυσικό αέριο αναμένεται να αγοράσει η Ουκρανία από την Ευρώπη το επόμενο 12μηνο, και αυτή τη φορά σε υψηλές τιμές.
Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι η ανάγκη για μεγάλους όγκους αγορών συνδέεται με τον ρωσικό βομβαρδισμό ενεργειακών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, και την ταχεία εξάντληση των αποθεμάτων του.
«Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί έως και 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τη σεζόν από τον Απρίλιο του 2025 έως τον Απρίλιο του 2026», δήλωσε ο Dmytro Sakharuk, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος εμπορίου της DTEK.

Η σημασία των υποδομών

Τα προηγούμενα χρόνια, ο αριθμός δεν ξεπερνούσε το ένα δισεκατομμύριο.
Ωστόσο, ο τελικός όγκος των αγορών είναι ακόμη ασαφής λόγω ζημιών στην υποδομή φυσικού αερίου.
Όπως γράφει το Bloomberg, οι βλάβες αποδείχθηκαν «χειρότερες από ό,τι αναφέρθηκε».
Επίσης, η Ουκρανία έχει ήδη εξαντλήσει το "μαξιλάρι" - αέριο που αποθηκεύεται σε υπόγειες εγκαταστάσεις ως απόθεμα.
Το Bloomberg τονίζει ότι λόγω στρατιωτικών ενεργειών, η παραγωγή έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Δημοσίων Υπηρεσιών, Oleg Popenko, δήλωσε ότι τα τιμολόγια φυσικού αερίου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 10 hryvnia ανά κυβικό μέτρο ήδη από αυτό το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης