Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Κύπρο - Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα μετά τις καταγγελίες για ναζιστικό χαιρετισμό σε σχολείο

Σάλος στην Κύπρο - Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα μετά τις καταγγελίες για ναζιστικό χαιρετισμό σε σχολείο
«Ο ναζισμός δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία μας, ούτε στην κοινωνία μας» τονίζει το ΑΚΕΛ
Έρευνα αναφορικά με τα όσα καταγγέλλει η κυπριακή αντιπολίτευση και ειδικότερα το ΑΚΕΛ, για ναζιστικό χαιρετισμό σε σχολικές φωτογραφίες, διενεργεί το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, αναφέρεται ότι στο «Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας-Σωτήρας μαθητές, με την ανοχή καθηγήτριας, φωτογραφήθηκαν κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό».
«Η αναπαραγωγή ναζιστικών συμβόλων, ακόμα και «για αστείο», συνιστά επικίνδυνη εκτροπή που προσβάλλει τη συλλογική μνήμη και υπονομεύει τις δημοκρατικές αξίες της Παιδείας. Ο ναζισμός δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία μας, ούτε στην κοινωνία μας» προσθέτει το ΑΚΕΛ.
Πάντως το υπουργείο παιδείας τονίζει ότι έχει ήδη ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, το οποίο τελεί υπό διερεύνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Chania