Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γονατιστή» στις ΗΠΑ η Novartis – Ανακοίνωσε την κατασκευή 7 εργοστασίων… επένδυση 23 δισ.

«Γονατιστή» στις ΗΠΑ η Novartis – Ανακοίνωσε την κατασκευή 7 εργοστασίων… επένδυση 23 δισ.
Ο Trump δεσμεύτηκε να επιβάλει δασμούς σε φάρμακα που παράγονται σε άλλες χώρες
Η φαρμακευτική εταιρεία Novartis ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή επτά εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επέκταση άλλων σε μια επένδυση 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Donald Trump για επικείμενους δασμούς στα εισαγόμενα φάρμακα.
«Αυτή η δέσμευση επιτρέπει στη Novartis να επεκτείνει την τρέχουσα παρουσία της στην παραγωγή, την έρευνα και την τεχνολογία σε ολόκληρη τη χώρα με 10 εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων 7 ολοκαίνουργιων εγκαταστάσεων, δημιουργώντας σχεδόν 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Novartis και περίπου 4.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Έξι από τις εγκαταστάσεις θα είναι εργοστάσια παραγωγής, δύο από τα οποία θα επικεντρωθούν στη θεραπεία με ραδιενεργούς υποκαταστάτες στη Φλόριντα και το Τέξας.
Μένει να δούμε πού θα κατασκευαστούν τα άλλα τέσσερα εργοστάσια.
Επιπλέον, η εταιρεία ιδρύει ένα κέντρο καινοτομίας βιοϊατρικής έρευνας στο Σαν Ντιέγκο ως μέρος της επένδυσης και επεκτείνει τρεις από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ιντιάνα, το Νιου Τζέρσεϊ και την Καλιφόρνια.
Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι «όλα τα βασικά φάρμακα Novartis για ασθενείς στις ΗΠΑ θα παρασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δασμοί στα φάρμακα

Ο Trump δεσμεύτηκε να επιβάλει δασμούς σε φάρμακα που παράγονται σε άλλες χώρες.
«Θα ανακοινώσουμε, πολύ σύντομα, έναν σημαντικό δασμό στα φαρμακευτικά προϊόντα», είπε ο Trump σε δείπνο της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Κογκρέσου (NRCC).
«Και… όταν το ακούσουν αυτό, θα φύγουν από την Κίνα, θα φύγουν από άλλα μέρη, γιατί… το μεγαλύτερο μέρος του προϊόντος τους πωλείται εδώ».
«Και θα ανοίξουν τα εργοστάσιά τους παντού στη χώρα μας», πρόσθεσε.
«Καταλάβαμε κατά τη διάρκεια του COVID ότι δεν φτιάχνουμε τα φάρμακά μας ή τα φαρμακευτικά μας προϊόντα σε αυτή τη χώρα», είπε ο Trump στους δημοσιογράφους.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis, Vas Narasimhan, αρνήθηκε ότι οι πιθανοί δασμοί είναι η κύρια επιρροή πίσω από την κίνηση, σύμφωνα με το Reuters.
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τους δασμούς – αν και φυσικά θα είναι πολύ επώδυνοι – οπότε ενώ αυτός είναι ένας παράγοντας (πίσω από αυτήν την επένδυση), δεν είναι ο κινητήριος παράγοντας», είπε ο Narasimhan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης