Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mega deal στις ηλεκτρονικές πληρωμές - Η Global Payments εξαγοράζει τη Worldpay έναντι 24,2 δισ. δολαρίων

Mega deal στις ηλεκτρονικές πληρωμές - Η Global Payments εξαγοράζει τη Worldpay έναντι 24,2 δισ. δολαρίων
Η Worldpay αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών
Σχετικά Άρθρα
Συμφωνία αξίας 24,2 δισ. δολαρίων -σε μετρητά και μετοχές- για την εξαγορά της Worldpay από τις GTCR και FIS, υπέγραψε η Global Payments.
Σύμφωνα με την τριμερή συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 17/4, η GTCR, η οποία είχε αποκτήσει το 55% της Worldpay από τη FIS τον Ιούλιο του 2023 έναντι 18,5 δισ. δολαρίων, θα λάβει το 59% της συνολικής αξίας του deal σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές της Global Payments. Παράλληλα, η FIS, που κατείχε το υπόλοιπο 45% της Worldpay, θα αναλάβει τον έλεγχο του τομέα λύσεων της Global Payments — ενός κλάδου ηγέτη στην επεξεργασία πιστωτικών συναλλαγών, με εκτιμώμενη αξία 13,5 δισ. δολάρια.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η GTCR, με έδρα το Σικάγο, θα κατέχει περίπου 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Global Payments.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2026, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από τις αρμόδιες αντιμονοπωλιακές αρχές.

Η Worldpay αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών παγκοσμίως, εξυπηρετώντας τόσο καταναλωτές όσο και επιχειρήσεις σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

«Δεν είμαι σίγουρος πως αυτή η συμφωνία θα είχε εγκριθεί υπό την προηγούμενη κυβέρνηση», σχολίασε ο Simon Taylor, μη εκτελεστικός διευθυντής της Global Digital Finance, αναφερόμενος στην αυστηρότερη πολιτική της τότε κυβέρνησης των ΗΠΑ σε θέματα ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης