Τελευταία Νέα
Τα Παράξενα

Το τέλος πλησιάζει: Ρομπότ της Tesla μαθαίνει… κουνγκ φου – Ο Musk δείχνει το μέλλον της ρομποτικής μάχης (vid)

Το τέλος πλησιάζει: Ρομπότ της Tesla μαθαίνει… κουνγκ φου – Ο Musk δείχνει το μέλλον της ρομποτικής μάχης (vid)
Ο Elon Musk ανάρτησε βίντεο με το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla να εκπαιδεύεται σε τεχνικές μάχης, αποκρούοντας και ανταποδίδοντας χτυπήματα με άνθρωπο
Ο Elon Musk δημοσίευσε στη σελίδα του στο X (πρώην Twitter) ένα βίντεο όπου το ρομπότ Optimus της Tesla εκπαιδεύεται σε τεχνικές μάχης, σπαρίνγκ με έναν άνθρωπο.
Στο βίντεο, το ρομπότ ανταποκρίνεται στις κινήσεις του αντιπάλου του, εκτελώντας μπλοκ και χτυπήματα με συντονισμένο, «χορευτικό» τρόπο.
Ο Musk επιβεβαίωσε ότι το ρομπότ λειτουργεί αυτόνομα, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του, χωρίς απομακρυσμένο ανθρώπινο έλεγχο.
Ο Musk συνόδευσε την ανάρτηση με τη λεζάντα: «Tesla Optimus learns kung fu», επισημαίνοντας τις βελτιώσεις στην ταχύτητα και την ομαλότητα των κινήσεων.
Ο αντιπρόεδρος λογισμικού AI της Tesla, Ashok Elluswamy, πρόσθεσε σε σχόλιά του ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιείται τόσο στα ρομπότ Optimus όσο και στα αυτόνομα αυτοκίνητα Tesla.
Το Tesla Optimus είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που δημιουργήθηκε από την Tesla. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση AI Day στις 19 Αυγούστου 2021.
Τα πρώτα λειτουργικά πρωτότυπα αποκαλύφθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται ήδη από το 2026.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης