Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίγελος ο Μητσοτάκης στην Ουκρανία: Ο στρατός της Ελλάδας είναι παρατημένος - Βούλιαξε η 112 Πτέρυγα Μάχης από την κακοκαιρία Byron

Περίγελος ο Μητσοτάκης στην Ουκρανία: Ο στρατός της Ελλάδας είναι παρατημένος - Βούλιαξε η 112 Πτέρυγα Μάχης από την κακοκαιρία Byron
Θέμα διεθνώς η ανυπαρξία πρόληψης στην Ελλάδα του 2025
Τα κατορθώματά μας έφτασαν μέχρι την Ουκρανία. Μιλάμε για τόση κατάντια.
Έτσι ρεπορτάζ Ουκρανικών ΜΜΕ έκαναν αναφορά στις καταστροφές που προξένησε η βροχή στην Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα γράφουν οι συνάδελφοι στην Ουκρανία:

Μια ελληνική αεροπορική βάση επλήγη από πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Byron, η οποία έχει πλημμυρίσει υπόστεγα αεροσκαφών.
Η αεροπορική βάση της 112ης Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα βρίσκεται κάτω από το νερό.
Συγκεκριμένα, πλημμύρισε ένα υπόστεγο που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών.
Σημειώνεται επίσης ότι το προσωπικό της βάσης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να προστατεύσει τον εξοπλισμό.
Η κατάσταση στη βάση της 112ης Μονάδας δεν είναι «απροσδόκητη», αλλά το αποτέλεσμα μιας «γνωστής αλλά σκόπιμα αγνοημένης» αλυσίδας παραμέλησης.
«Η μακροπρόθεσμη αναβολή των έργων επισκευής και υποδομής κατέστησε την τρέχουσα κατάσταση σχεδόν αναπόφευκτη», αναφέρει η δημοσίευση και συνεχίζει:
Αυτό δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

zatopleni-gelikpotery.jpg

Το 2023, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Ντάνιελ, η αεροπορική βάση Στεφανοβίκειο κοντά στον Βόλο βρέθηκε επίσης κάτω από το νερό.
Πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειχναν ελικόπτερα UH-1H Iroquois της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας να στέκονται μέσα σε τεράστιες λακκούβες.
Το Στεφανοβίκειο ήταν μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις με περισσότερα από 100 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων των Apache, Kiowa και Huey.
Εκείνη την εποχή, η Διοίκηση Ξηράς της Ελλάδας δήλωσε ότι τα περισσότερα οχήματα είχαν μεταφερθεί σε άλλες βάσεις εκ των προτέρων και ήταν ασφαλή.
Ωστόσο, σε ορισμένα υπόστεγα, η στάθμη του νερού ανέβηκε έως και πέντε μέτρα και ορισμένα από τα οχήματα που βρίσκονταν υπό επισκευή δεν υπέστησαν ζημιές μόνο και μόνο επειδή αφαιρέθηκαν ορισμένα εξαρτήματα.
Ωστόσο, ελληνικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω των ανεπαρκών προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης