H αδυναμία εύρεσης στιβαρού κυβερνητικού εκπροσώπου στη θέση του Παύλου Μαρινάκη άλλαξε τα δεδομένα στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά. Ο Πρωθυπουργός που δεν θέλει να τζογάρει στην θέση αυτή, τελικά άφησε τον Παύλο Μαρινάκη στη θέση του και δεν προχώρησε το σενάριο της Αλεξάνδρας Σδούκου στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης.
Εν τέλει, παρά τις σχετικές διαρροές, στην θέση του Κώστα Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών πάει ο Γιώργος Κώτσηρας που ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών, υπεύθυνος για τη φορολογική πολιτική. Μία σίγουρη λύση η οποία δεν θα δημιουργήσει πολλές καραμπόλες.
Την ίδια στιγμή, στην θέση του Γιώργου Κώτσηρα πάει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ένα στέλεχος που έχει βοηθήσει πολύ την κυβέρνηση και το κόμμα μέσα από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Του χρωστούσαν μία αναβάθμιση και λόγω ότι εκλέγεται σε μία δύσκολη λαϊκή περιοχή, στην Β Πειραιά. Στην θέση του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει η Μαριλένα Σούκουλη.
Στο υπουργείο Εξωτερικών όπως είχαμε προβλέψει, μπαίνει ο Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Ήταν λογικό. Είναι παλιός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως, δεν κινήθηκε καμία δικογραφία εναντίον του.
Με αυτό τον τρόπο, κλείνει ο πρωθυπουργός το σενάριο των περισσότερων αλλαγών στην κυβέρνηση προκειμένου να μη δημιουργήσει περισσότερες γκρίνιες. Η μη μετακίνηση του Παύλου Μαρινάκη σε αυτή την χρονική περίοδο, δείχνει ότι παρά τα όσα ακούγονται, οι εκλογές είναι μακριά και ότι όπως έχει πει και ο Κ. Μητσοτάκης «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας». Η δε μετακίνηση του Κώστα Κυρανάκη στο κόμμα δείχνει ότι θέλει κάποιον νέο και κομματικό να αρχίσει να μιλάει και να επικοινωνεί με τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ.
Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών