Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θετικές εκτιμήσεις από Citi και Morgan Stanley για Metlen - Άνω των 52 ευρώ οι τιμές - στόχοι

Θετικές εκτιμήσεις από Citi και Morgan Stanley για Metlen - Άνω των 52 ευρώ οι τιμές - στόχοι
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Η Metlen ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους έως 600 εκατ. ευρώ, με τις Citi και Morgan Stanley να αξιολογούν θετικά την κίνηση στα πρόσφατα reports τους.
Και οι δύο οίκοι εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει τη στήριξη της μετοχής, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη χρηματοοικονομική ευελιξία χωρίς να αλλάζουν οι στρατηγικές επενδυτικές επιλογές της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι διατηρούν τιμές-στόχους πάνω από τα 52 ευρώ, ενώ η μετοχή κινείται σήμερα κοντά στα 42 ευρώ. Η Citi εμφανίζεται ακόμη πιο αισιόδοξη, βλέποντας πιθανή άνοδο έως και τα 80 ευρώ στο πιο θετικό της σενάριο.
Στην ανάλυσή της, η Citi επισημαίνει ότι το νέο buyback αποτελεί συνέχεια της σταθερής πολιτικής της εταιρείας στη διαχείριση ιδίων μετοχών. Οι αναλυτές της θεωρούν πως η επαναγορά θα λειτουργήσει ως επιπλέον εργαλείο για τη στήριξη της μετοχής και για πιο ευέλικτη διαχείριση κεφαλαίων στο μέλλον.
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι η στρατηγική κατανομής κεφαλαίου της Metlen δεν αλλάζει, καθώς η έμφαση εξακολουθεί να δίνεται στις επενδύσεις ανάπτυξης. Σύμφωνα με την Citi, αυτή η προσήλωση στις αναπτυξιακές δαπάνες μπορεί να οδηγήσει την εταιρεία στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για EBITDA ύψους 2 δισ. ευρώ.
Η Citi συνδέει επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς με τη δυναμική παραγωγής ταμειακών ροών της εταιρείας. Εκτιμά ότι το 2026 η Metlen θα εμφανίσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στη μείωση του καθαρού δανεισμού σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Citi διατηρεί τιμή-στόχο στα 52 ευρώ ανά μετοχή, με το αισιόδοξο σενάριο να ανεβάζει την αποτίμηση έως τα 80 ευρώ.
Από την πλευρά της, η Morgan Stanley συμφωνεί ότι το πρόγραμμα buyback προσφέρει σημαντική υποστήριξη στη μετοχή. Ωστόσο, προβλέπει ότι η εφαρμογή του θα προχωρήσει σταδιακά μέσα στην πενταετία, καθώς προτεραιότητα βραχυπρόθεσμα παραμένει η απομόχλευση του ισολογισμού.
Ειδικότερα, η τράπεζα υπογραμμίζει ότι στόχος της εταιρείας είναι ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA να περιοριστεί στο 2,0x ή και χαμηλότερα έως το τέλος του 2026. Παράλληλα, αναμένει και εκείνη μετάβαση σε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2026.
Για τη Morgan Stanley, η δίκαιη αξία της μετοχής τοποθετείται στα 55 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης