Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΛΜΕ: Πάνω από 1.000 τα κενά σε καθηγητές σε γυμνάσια, λύκεια

ΟΛΜΕ: Πάνω από 1.000 τα κενά σε καθηγητές σε γυμνάσια, λύκεια
Επιστολή στο Ευρωκοινοβούλιο για την τραγική εικόνα στη δημόσια εκπαίδευση



Για 1.127 κενά σε καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία για αυτό το λόγο προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση των γονέων και κηδεμόνων και την Πανελλήνια Ένωση γονέων μουσικών Σχολείων.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, σε πολλές περιοχές της χώρας τα κενά είναι μεγάλα (135 στο Ηράκλειο της Κρήτης και 135 στην Κοζάνη), ενώ σε κατάσταση διάλυσης βρίσκονται και τα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης της Σάμου.
Όπως επεσήμανε η ΟΛΜΕ, καθηγητές από σχολεία της Σάμου αναφέρουν ότι «λόγω έλλειψης καθηγητών στο Επαγγελματικό Λύκειο και στην Επαγγελματική Σχολή Σάμου, στο εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο και στην Επαγγελματική Σχολή στο Καρλόβασι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, κάθε εβδομάδα δεν διδάσκονται 287 ώρες σε μαθήματα ειδικότητας.
Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 75 μαθητές αυτών των σχολείων στη Σάμο απειλούνται να χάσουν τη χρονιά τους και να μην πάρουν ποτέ πτυχίο αφού από την επόμενη χρονιά οι μεν Επαγγελματικές Σχολές καταργούνται και στα Επαγγελματικά Λύκεια θα πάψουν και τυπικά να υπάρχουν οι καταργούμενοι τομείς!»
Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έστειλαν επιστολή και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και τους ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας πως η τραγική κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης