Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θ. Πελεγρίνης: Μόνο μέσω του διαλόγου μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση στα ΑΕΙ

Θ. Πελεγρίνης: Μόνο μέσω του διαλόγου μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση στα ΑΕΙ
Προσπαθούμε να λειτουργήσει άμεσα το πανεπιστήμιο, επισήμανε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μόνο μέσω του διαλόγου μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση στα ΑΕΙ, τόνισε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια των εργασιών της 74ης Συνόδου των πρυτάνεων και προέδρων Δ.Ε. Ελληνικών Πανεπιστημίων, στη Θεσσαλονίκη.
Η διοίκηση του ΕΚΠΑ εργάζεται στην κατεύθυνση της άμεσης έναρξης λειτουργίας του πανεπιστημίου, σημείωσε ο κ. Πελεγρίνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εισήγησή του προς τη Σύγκλητο και η απόφασή της ήταν να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τρόπο ομαλό και συγχρόνως το υπουργείο να συνεχίσει τον διάλογο.
«Όλοι μας στην πανεπιστημιακή κοινότητά μας θέλουμε να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο. Και όλοι πρέπει να δείξουμε πνεύμα συνεννόησης», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «καθημερινά ασχολείται πολλές ώρες με το να αντιμετωπίζει τις συνεχείς διώξεις της πολιτείας σε βάρος του κι αυτό είναι άδικο και ψυχοφθόρο».
Σημειώνεται ότι η συζήτηση των πρυτάνεων επικεντρώνεται στα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των ιδρυμάτων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Επίσης, «η μείωση των προϋπολογισμών την τελευταία τριετία ως και 60%» και η «περικοπή για φέτος επιπλέον 15%», καθώς και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας σε οκτώ πανεπιστήμια.
Εν τω μεταξυ, σήμερα το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και φοιτητές, που συγκεντρώθηκαν στο λεβητοστάσιο του πανεπιστημίου για να καταδείξουν τα προβλήματα θέρμανσης, έκαναν πορεία μέχρι το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή στη σύνοδο, όπου εξέθεσε στους πρυτάνεις τις αντιρρήσεις για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης