Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΕΝΓΕ - Αύξηση 30% στην κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία από την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ

ΟΕΝΓΕ - Αύξηση 30% στην κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία από την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ
Καταγράφεται αναμονή οκτώ ωρών στα επείγοντα ραντεβού και μέχρι ένα έτος στα τακτικά - Κάθε μήνα εκτρέπονται 1,8 εκατ. ραντεβού
Κάθετα έχει αυξηθεί η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την αναστολή λειτουργίας των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία των νοσοκομείων να αντεπεξέλθουν, τονίσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, κάθε μήνα εκτρέπονται στα νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, «αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%. Πρόκειται για τρομακτικό φόρτο εργασίας, τον οποίο τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών»..
Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΝΓΕ καταγράφονται αναμονές οκτώ ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος.
Μάλιστα, ο κ. Βαρνάβας προειδοποιεί ότι αν χρονίσει αυτή η κατάσταση, θα γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά και τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής στον χώρο της υγείας, διαφορετικά «σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης