Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιος του Κουφοντίνα, μετά τα επεισόδια στην Αθήνα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ισοβίτης

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιος του Κουφοντίνα, μετά τα επεισόδια στην Αθήνα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ισοβίτης
Επτά συλλήψεις στην Αθήνα μετά τα επεισόδια και την πορεία αλληλεγγύης στον εκτελεστή της 17Ν
Σχετικά Άρθρα

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα Έκτορας που προσήχθη νωρίτερα το Σάββατο (6/3/2021), έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 7 από τις 29 προσαγωγές που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, κατά την διάρκεια πορείας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Μεταξύ των ατόμων που αφέθηκαν ελευθέρα ήταν και ο γιος του ισοβίτη, Έκτορας.

Πρόστιμο και διώξεις

Σε όλους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και παράβαση του νόμου 285.
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης και απείθεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της "συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα" και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.
Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.
Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.
Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο».

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίτιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6/3 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17Ν, ο οποίος ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει πορεία.
κουφοντίνας_5.jpg

Νικολάου: Κανένας της 17Ν στον Κορυδαλλό

Στο μεταξύ, ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό πήρε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.
«Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος.
Το αίτημά του κάθε κρατουμένου εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο.
Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών» σημείωσε η κ. Νικολάου στο Mega.
«Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid.
Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό.
Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς.

κουφοντίνας_2.jpg
Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε με νόημα.


Σε κίνδυνο η ζωή του Κουφοντίνα μετά τη νεφρική ανεπάρκεια


Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Νέα επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν στις 5/3 την οικογένειά του ότι έπαψαν να λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, εμφανίζει οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ο Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το νοσοκομείο ανέφερε πως ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ παρενέβη για να σώσει τη ζωή του κρατούμενου, όπως προβλέπει η εισαγγελική παραγγελία που υπάρχει.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης