Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δικηγόρος αστυνομικών για Νέα Σμύρνη: Δεν ήταν απρόκλητη επίθεση σε πολίτη, αλλά σε δράστη αξιόποινης πράξης

Δικηγόρος αστυνομικών για Νέα Σμύρνη: Δεν ήταν απρόκλητη επίθεση σε πολίτη, αλλά σε δράστη αξιόποινης πράξης
Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη
Σχετικά Άρθρα

Για αξιόποινη πράξη από την πλευρά πολιτών πριν το περιστατικό του ξυλοδαρμού πόλιτη από αστυνομικούς χθες Κυριακή (7/3) στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αλλά και για διαστρέβλωση των γεγονότων, έκανε λόγο η δικηγόρος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, Εβίτα Βαρελά.
Η δικηγόρος είπε, μιλώντας στο Mega, ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος».
«Ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας» επεσήμανε.
«Αν έχει υπερβεί όρια αστυνομικής βίας, θα διευρενηθεί γιατί η ίδια η αστυνομία δεν επιτρέπει την αστυνομική βία» πρόσθεσε.

Για ΕΔΕ και μεταλλικό μπλογκ

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.
Η ίδια υποστήριξε ότι υπάρχει αντίσταση από την πλευρά του πολίτη καθώς και μόνο η απώθηση συνιστά αντίσταση, όταν το πρόσωπο που πρόκειται να συλληφθεί δεν συμμορφώνεται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης