Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο θρυλικός ιδρυτής του ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι

Πέθανε ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο θρυλικός ιδρυτής του ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι
Για πολλούς θεωρούνταν ως ο «βασιλιάς του ψωμιού»
Σχετικά Άρθρα
Ο φούρνος «Τάκης» στο Κουκάκι είναι από τους πιο γνωστούς και θρυλικούς της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης του, ο Τάκης Παπαδόπουλος «έφυγε» νικημένος από την επάρατη νόσο.
Ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο θρυλικός φούρναρης που πριν από σχεδόν 50 χρόνια άνοιξε τον φούρνο του στο Κουκάκι, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας σε ηλικία 73 ετών.
Για πολλούς θεωρούνταν ως ο «βασιλιάς του ψωμιού».
Ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων και καφετεριών της Αθήνας.
Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ήρθε στην Αθήνα αφότου ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του 70.
Σε συνέντευξή του είχε πει ότι έφτασε στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς και ο φούρνος άνοιξε τον Δεκέμβριο για να προλάβει τα Χριστούγεννα.
Στην ίδια συνέντευξη είχε πει ότι ήξερε από μικρό παιδάκι ότι ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά, την οποία έκανε και ο πατέρας του ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε στην Αθήνα το 1961 το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αννα, τα δυο παιδιά του Αρτέμη και Θοδωρή -που έχουν αναλάβει τα ηνία του φούρνου από το 2010- και τον εγγονό του Δημήτρη.
takisarto.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης