Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, με εντολή Πλακιωτάκη

Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, με εντολή Πλακιωτάκη

Όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία

Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια, ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, διενεργούνται από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Μάλιστα, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, είναι συνεχείς, καθολικοί και αυστηρότατοι.

Οι έλεγχοι

Στόχος των ελέγχων είναι να διασφαλίσουν:

  • Ότι όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και,
  • Ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους επιβάτες.

Συστάσεις για τήρηση των μέτρων

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απευθύνουν συνεχώς συστάσεις, ώστε να είναι γνωστό πως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης