Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως: Εντός των ημερών η συζήτηση για το άνοιγμα φροντιστηρίων

Κεραμέως: Εντός των ημερών η συζήτηση για το άνοιγμα φροντιστηρίων
Από φέτος η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε η κα.Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εντός των επόμενων ημερών θα συζητηθεί το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων, των κέντρων μελετών και των κέντρων ξένων γλωσσών διατύπωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα ενώ σε ερώτηση για το ένα self test που θα γίνεται κάθε εβδομάδα στα σχολεία, υποστήριξε ότι το θέμα τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών.
«Προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις, ότι εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.
Όπως είπε, θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.
Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας ενώ υποστήριξε ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης