Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσιόδρας: Η αναμνηστική δόση προσφέρει προστασία 80% - 85% από την Omicron

Τσιόδρας: Η αναμνηστική δόση προσφέρει προστασία 80% - 85% από την Omicron
Ο  κ. Τσιόδρας  επικεντρώθηκε στη μετάλλαξη Omicron, που εντοπίζεται σε 28 κράτη στην ΕΕ και σε παγκοσμίως 95 και έχει κοστίσει 12 θανάτους

Το δεύτερο Webinar από τη σειρά «Επίκαιρα Θέματα Δημόσιας Υγείας» πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με θέμα τη «Θεραπεία των ασθενών με COVID-19», όπως και τιτλοφορείται.
Ο  κ. Τσιόδρας, ο οποίος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στη μετάλλαξη Omicron, που εντοπίζεται σε 28 κράτη στην ΕΕ και σε παγκοσμίως 95 και έχει κοστίσει 12 θανάτους.
Η τρίτη ενισχυτική δόση προσφέρει προστασία από τη νέα μετάλλαξη κατά 80%-85%, σύμφωνα με ερευνητικά μοντέλα, είπε ο κ. Τσιόδρας, επικαλούμενος μελέτη του Imperial College.
«Έχουμε μια ελπίδα ότι δεν θα σχετίζεται με σοβαρή νόσο, ωστόσο υπάρχουν μεθοδολογικές ατέλειες στα διαθέσιμα δεδομένα» πρόσθεσε ο καθηγητής.
Το ECDC χαρακτηρίζει την κατάσταση ως υψηλού κινδύνου.
«Οι Έλληνες ερευνητές έχουν συμβάλει στην εύρεση νέων φαρμάκων» ανέφερε.
Είναι απαραίτητη η ισότιμη πρόσβαση στα φάρμακα κατά της Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο όπως και στα εμβόλια, τόνισε ο καθηγητής, παραλληλίζοντας τη νόσο του κορωνοϊού με την εξάπλωση του HIV πριν χρόνια.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης