Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Οι περιοχές που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων
Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα, που φέρνει βροχές, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Ειδικότερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες για σήμερα (29/1) προβλέπεται ότι θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια.
Χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία την κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι , των οποίων η ένταση στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα ανατολικά θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο το βράδυ τοπικά τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Προβλήματα σε Αχαΐα,Αιτωλοακαρνανία και Κόρινθο - Χιονοπτώσεις και παγετός

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των ορεινών οδικών δικτύων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από το πρωί του Σαββάτου 29/1, αλλά και ο παγετός.
Ήδη, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν κλείσει λόγω του χιονιού, η επαρχιακή οδός που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο και η δημοτική οδός που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας του δήμου Αιγιαλείας, με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Και στις δύο περιοχές επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να δοθούν εκ νέου στην κυκλοφορία οι δρόμοι.
Ωστόσο, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις εξής περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας:
Στην Αχαΐα:

  • Στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αίγιου, μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βαλιμής και άνω
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 9ο χιλιόμετρο
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Συνεβρού, από το 9ο χιλιόμετρο
  • Στην δημοτική οδό Χαλανδρίτσας - Λεοντίου

Στην Αιτωλοακαρνανία:

  • στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού, από το 12ο χιλιόμετρο, στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λαμπιρίου, έως το 18ο χιλιόμετρο, στην θέση Αραποκέφαλα
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - 'Ανω Χώρας, στην περιοχή 'Αγιος Ιωάννης Αποδοτίας και εντός των τοπικών κοινοτήτων Λιβαδακίου και Πλατάνου, του δήμου Ναυπακτίας

Στην Κορινθία:

  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Κουτσομοδίου - Χαλκίου
  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Αρχαίας Νεμέας - Δερβενακίων
  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Αρχαίας Νεμέας-Αρχαίων Κλεωνών - Αγίου Βασιλείου
  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Πετρίου - Γαλατά-Ψαρίου
  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Λεοντίου
  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Δάφνης - Καστρακίου-Μποζικά - Τιτάνης
  • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Κουτσίου - Στιμάγκας

Σημειώνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιοχές μηχανήματα της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης επιχειρούν συνεχώς, προκειμένου να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες στη Β.Ελλάδα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας λόγω των χιονοπτώσεων και της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, όπως ανακοίνωσαν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, στην Ημαθία απαιτούνται αλυσίδες από το 94ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδίων.
Στην Πέλλα, από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.
Στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την αστυνομία, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από το 4ο έως το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και από το 4ο έως το 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγ.Νικολάου.
Στη δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Καστοριά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 16ο χλμ. έως το 58ο χλμ, σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Νεστορίου και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού.
Στην Κοζάνη απαιτούνται αλυσίδες στην εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, από το 29ο χλμ. έως το 39ο χλμ.
Στη Φλώρινα απαιτούνται αλυσίδες στην εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ. έως το 25ο χλμ., επαρχιακή οδός Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ και στο ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης