Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις φλόγες το Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα - Δύο εγκλωβισμένοι, 14 αγνοούμενοι

Στις φλόγες το Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα - Δύο εγκλωβισμένοι, 14 αγνοούμενοι
Δέκα ελαφρά τραυματίες - Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους - Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ νούμερο τρία
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ με την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 18/2 στις 04:30 τα ξημερώματα στο επιβατηγό - οχηματογωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi, σημαίας Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι με 239 επιβάτες και με 51 άτομα πλήρωμα.
Βάσει της τελευταίας καταγραφής και ταυτοποίησης, έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας 276 πολίτες από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες στο πλοίο.
Συνεπώς, συνολικά 14 είναι οι αγνοούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και
δύο άτομα, τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα στο πλοίο που εξακολουθεί να φλέγεται στα ανοικτά της Ερεικούσας, και για τα οποία είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης τους.
Μέχρι στιγμής, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουν μεταφερθεί τρία άτομα ελαφρά τραυματισμένα, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει καμία ανησυχία.
Σημειώνεται πως από τους 290 επιβαίνοντες, οι 22 είναι Έλληνες (15 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος) ενώ από τους 14 αγνοούμενους, οι τρεις είναι Έλληνες.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση απο το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στο πλοίο βρίσκονταν 153 φορτηγά.
5555.jpg
Στους 11 οι αγνοούμενοι, δύο εγκλωβισμένοι στο πλοίο

Από την επίσημη καταμέτρηση, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν 11 αγνοούμενοι καθώς έχουν καταμετρηθεί 278 άτομα επί συνολικά 290 επιβαινόντων (υπάρχει και ένα ακόμα άτομο που είχε επιβιβαστεί λαθραία).
Επιβεβαιώνεται συνεπώς η ανησυχία που είχαν διατυπώσει αρκετοί διασωθέντες, ότι δηλαδή υπήρχαν αρκετοί οδηγοί που να κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ.
Όσον αφορά τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου, αναφέρεται πως ο ένας είναι Βούλγαρος και ο άλλος Τούρκος.
Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διάσωσης τους.
Οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μεταφερθούν στο κατάστρωμα του πλοίου προκειμένου να τους παραλάβει ελικόπτερο.
Παράλλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς από δύο πυροσβεστικά σκάφη.
1_253.JPG

Grimaldi: Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο Euroferry Olympia ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία.
Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.
Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.

 


Επιπλέον, η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα και ότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.
Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.
2_222.JPG
3_165.JPG9_11.jpg

 

Μαρτυρίες


Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων, στην αρχή επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός λόγω της μεγάλης φωτιάς, αλλά χάρη στη σωστή καθοδήγηση και ψυχραιμία των μελών του πληρώματος, το οποίο όπως αναφέρουν λειτούργησε άκρως επαγγελματικά και οργανωμένα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως μάλλον η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου.
2_136.jpg
Δέκα ελαφρά τραυματίες


Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουν μεταφερθεί με ελαφρά τραύματα δέκα επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia.
Όπως αναφέρεται, οι τραυματίες φέρουν ελαφρά κατάγματα και αναπνευστικά προβλήματα.
Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους και ένα βρέφος δύο μηνών.

 

Η ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Κατά την ενημέρωση από τον αρχιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Νίκο Λαγκαδιανό, αναφέρθηκε πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επισήμανε ότι η πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.
Όπως είπε, στο σημείο στο οποίο το συμβάν είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού, δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα».
Παράλληλα, είπε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.
Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης