Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μετά τις «βολές» Zakharova, η ρωσική πρεσβεία ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» στα... ελληνικά

Μετά τις «βολές» Zakharova, η ρωσική πρεσβεία ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» στα... ελληνικά
Οι ευχές έρχονται δύο ημέρες μετά την επίθεση της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Zakharova

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα εύχεται με ένα tweet στα ελληνικά η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα.

Οι ευχές έρχονται δύο ημέρες μετά την επίθεση της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Zakharova, η οποία άσκησε κριτική στην Αθήνα για τον χαρακτηρισμό των Ρώσων διπλωματών ως personae non gratae, ενώ -όπως ανέφερε στην ανάρτηση στο Telegram- η Ρωσία έχει σταθεί πολλές φορές στο πλευρό της Ελλάδας.

Ειδικότερα η κα Zakharova πήγε ακόμα πιο πίσω στο ιστορικό παρελθόν μέχρι την επανάσταση του 1821 και τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας σημειώνοντας με νόημα ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

Η βοήθεια στις περσινές πυρκαγιές

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την βοήθεια της Ρωσίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών του περσινού καλοκαιριού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης