Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωκίδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση στοάς μεταλλείου Βωξίτη - Απεγκλωβίστηκαν άλλοι τρεις

Φωκίδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση στοάς μεταλλείου Βωξίτη - Απεγκλωβίστηκαν άλλοι τρεις
Νεκρός ένας 40χρονος
Σχετικά Άρθρα

(upd) Ένας άνδρας από τη Λαμία έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 5/10 σε στοά μεταλλείου Βωξίτη στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - 'Αμφισσας, μετά από αποκόλληση βράχου.
Πρόκειται για έναν 40χρονο εργαζόμενο, με καταγωγή από τη Λαμία, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από τη στοά απεγκλωβίστηκαν ακόμη τρία άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάργιανη , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 πάνω στο οποίο επέβαινε ο 40χρονος, σε απόσταση παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.
Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της 7η ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
fokida_1.JPG

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων

«Ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS, με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς», ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευ. Τσιορλίδας.
Οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά», σύμφωνα με τον κ. Τσιορλίδα, ο οποίος και πρόσθεσε ότι «απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους».
Πλέον, έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.
Στην ίδια στοά, όπως ανέφεραν εργαζόμενοι, το 2003 είχε σημειωθεί πάλι κατάρρευση και είχαν χάσει τη ζωή τους εργαζόμενοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης