Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Έξαρση κρουσμάτων covid, γρίπης και ιώσεων μετά τις 20 με 25 Δεκεμβρίου

Παγώνη: Έξαρση κρουσμάτων covid, γρίπης και ιώσεων μετά τις 20 με 25 Δεκεμβρίου
Υπάρχει και το κοκτέιλ covid – γρίπης που είναι το χειρότερο υποστήριξε η κα.Παγώνη
Την εκτίμηση ότι μετά τις 20 με 25 Δεκεμβρίου αναμένεται έξαρση κρουσμάτων covid, γρίπης και ιώσεων διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία υπογράμμισε πως το κοκτέιλ covid – γρίπης είναι το χειρότερο.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΑ η κα.Παγώνη υποστήριξε πως εάν και έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης μετά το τέλος του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη έκρηξη θα παρατηρηθεί μετά τις 20-25 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα θα καταγραφούν Ιανουάριο, Φεβρουάριο ίσως και Μάρτιο.
Όσον αφορά τον κορωνοϊό, η κα.Παγώνη τόνισε ότι το πρόβλημα παραμένει, ενώ υπογράμμισε ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι σημαντικά περισσότερα από εκείνα που ανακοινώνονται.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ

«Ο κορωνοϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και αυτά τα κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι τα πραγματικά.
Γιατί πλέον οι περισσότεροι δεν είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν και δεν τα δηλώνουν.
Και υπάρχει κόσμος που νοσεί αυτή τη στιγμή.
Μάλιστα, υπάρχουν και τα κοκτέιλ κορωνοϊού και γρίπης, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί» υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Όσον αφορά τιςυπόλοιπες ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο, ανέφερε πως πολλές είναι εκείνες που φέτος άρχισαν να κυκλοφορούν ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι συνήθως:
«Έχουμε πάρα πολλές ιώσεις τις οποίες δεν περιμέναμε.
Συνήθως αυτές ήταν αρχές Δεκέμβρη.
Τώρα τις έχουμε από αρχές Νοεμβρίου», επισήμανε η κα.Παγώνη, αναφέροντας ωστόσο πως είναι υπό έλεγχο η κατάσταση στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης