Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλεύρης: Στα μέσα Ιανουαρίου θα ομαλοποιηθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων

Πλεύρης: Στα μέσα Ιανουαρίου θα ομαλοποιηθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων
Το πρόβλημα σχετίζεται με την έλλειψη παραγωγής λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα
Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ομαλοποιηθεί το πρόβλημα που παρατηρείται με την έλλειψη φαρμάκων, κυρίως παιδιατρικών και αντιπυρετικών, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Πλεύρης είπε πως το πρόβλημα αυτό δεν σχετίζεται με τα φάρμακα των παράλληλων εξαγωγών, αλλά οφείλεται στην έλλειψη παραγωγής τους λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων σε όλη την Ευρώπη.
«Οι λύσεις που δίνονται είναι να ζητείται από την φαρμακοβιομηχανία να έχει απόθεμα τριών μηνών και να τηρεί τη δέσμευση αυτή και δεύτερον σε μία σειρά από άλλα φάρμακα που σχετίζονται με τις παράλληλες εξαγωγές έχουμε προβεί σε απαγορεύσεις από τον Μάρτιο, για να μην λένε κάποιοι ότι καθυστερήσαμε.
Τα φάρμακα που λείπουν, δεν είναι φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά εισάγονται στην Ελλάδα.
Οι παράλληλες εξαγωγές αφορούν εισαγόμενα φάρμακα κατά βάση, δηλαδή οι φαρμακαποθήκες αντί να τα δίνουν στην αγορά, τα πουλάνε ξανά έξω» είπε ο κ.Πλεύρης, επισημαίνοντας πως «ως χώρα δεν μπορούμε να επέμβουμε στο κομμάτι της παραγωγής, παρά μόνο να κάνουμε μεγαλύτερες παραγγελίες».

Δεν υπάρχει θέμα στα νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως το πρόβλημα της έλλειψης παρατηρείται στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία.
«Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην τροφοδοσία, αλλά δεν έχει σταματήσει, συνεπώς πάντοτε θα υπάρχει η δυνατότητα της επάρκειας και πιστεύουμε ότι ο Ιανουάριος θα έχει μία δυσκολία παραπάνω, αλλά και μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει και η ομαλοποίηση του προβλήματος» τόνισε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης