Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία 1.700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Το πρωτόκολλο

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία 1.700  ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Το πρωτόκολλο
Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών γίνεται με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών
Σχετικά Άρθρα
Στις θέσεις εργασίας τους στα νοσοκομεία επιστρέφουν από σήμερα, Δευτέρα 2/1/23, 1.700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και λοιπό προσωπικό), με την υποχρέωση διενέργειας δύο rapid test την εβδομάδα και με μάσκα υψηλής προστασίας.
Η επιστροφή αφορά 170 είναι γιατρούς, 800 νοσηλευτές και 757 διοικητικούς εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι όσοι έμειναν 16 μήνες εκτός ΕΣΥ, θα λάβουν αναδρομικά μισθούς από 14/4/2022, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και όχι για το σύνολο του διαστήματος που βρέθηκαν εκτός εργασίας, δηλαδή από 1/9/2021.

Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο

Το υγειονομικό πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) , αλλά και των ανεμβολίαστων γιατρών, προβλέπει τη διενέργεια δύο rapid test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη και προσκόμιση υποχρεωτικά του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου στον Προϊστάμενο της δομής που εργάζεται,  μάσκες υψηλής προστασίας και εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.
Μάλιστα, οι ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε κλινικές κλειστής νοσηλείας όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης