Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Μεγάλη πίεση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων - Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα

Γώγος: Μεγάλη πίεση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων - Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα
Ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των σχολείων αποφασίζεται μόνο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις
Σχετικά Άρθρα
Για μεγάλη πίεση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
«Δυστυχώς, ο κόσμος έρχεται στα νοσοκομεία ακόμη και στην περίπτωση που χρειάζεται τον οικογενειακό γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι 100,3.
Αν και διευκρίνισε ότι η πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία δεν έχει σχέση με παλαιότερες καταστάσεις, ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα η πίεση θα αυξηθεί γι' αυτό και όπως ανέφερε, «θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».

Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αργότερα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γώγος τάχθηκε κατά της πρότασης να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης.
Ο κος Γώγος ανέφερε ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι ένα μεγάλο βήμα με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο εκπαιδευτικό σύστημα όσο και στην ψυχολογία των παιδιών, γι' αυτό και λαμβάνεται μόνο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Ο καθηγητής επεσήμανε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, με καλό πλύσιμο των χεριών και καλό εξαερισμό των χώρων επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης