Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Barbara: Νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης στις 18:00 - Αυστηρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων

Κακοκαιρία Barbara: Νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης στις 18:00 - Αυστηρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων
Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 18:00
Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Barbara» που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.
Σε σύσκεψη που διεξήχθη την Κυριακή 5/2 υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση των τελευταίων μετερεωλογικών δεδομένων και την επικαιροποίηση των οδηγιών προς τους αρμόδιους φορείς, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί τη Δευτέρα 6/2 η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα και να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και να εκδοθούν νέα μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους (α) Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και (β) του συνόλου της Αττικής, με αυστηρή σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων. Ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα, προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Επιτελάρχης, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος κλάδου Τάξης/ΑΕΑ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου, ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αλεξανδρής, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.
Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 18:00.
Επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Παραμένουν σε συνεχή επαφή με όλες τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, που επηρεάζονται από την κακοκαιρία με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.
Τονίζεται ότι η κακοκαιρία είναι έντονη, συνοδεία ισχυρών ανέμων και σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε πτώσεις δέντρων. Ταυτόχρονα, αναμένεται να επικρατήσει παγετός, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 6/2, γι’ αυτό συνίσταται προσοχή. Οι πολίτες, σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, πριν ξεκινήσουν καλούνται να ενημερώνονται για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.
Υπογραμμίζεται τέλος ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης