Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη - Σάλος με μαρτυρία σχετικά με την υγεία του μηχανοδηγού - Διαψεύδει το περιβάλλον του - Hellenic Train: Αβάσιμες οι ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη - Σάλος με μαρτυρία σχετικά με την υγεία του μηχανοδηγού - Διαψεύδει το περιβάλλον του - Hellenic Train: Αβάσιμες οι ειδήσεις
Σύμφωνα με μαρτυρίες σε μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας
Σχετικά Άρθρα
Αβάσιμους χαρακτηρίζει η Hellenic Train τους ισχυρισμούς σχετικά με την κατάσταση υγείας του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.
Με σχετική ανακίνωση, η Hellenic Train υποστηρίζει ότι όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες σε μέσα ενημέρωσης, ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Πιο αναλυτικά, η Hellenic Train αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Όσον αφορά τις αβάσιμες ειδήσεις σχετικά με την έλλειψη εκπαίδευσης των οδηγών μας και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών, η Hellenic Train – αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της καθώς και τη φήμη της εταιρείας – τονίζει ότι όλοι οι μηχανοδηγοί της εταιρείας έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Όλοι οι μηχανοδηγοί μας έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3911/11».

Οι μαρτυρίες για την υγεία του μηχανοδηγού

Συνάδελφος και φίλος του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας υποσχύριξε πως προκύπτουν προβληματισμοί γύρω από το γεγονός ότι ο οδηγός δεν ενημέρωσε μόλις είδε ότι πήγαινε στο ρεύμα καθόδου.
«Ο συγχωρεμένος είχε περάσει θέμα υγείας μεγάλο. Αν ήταν ικανός να οδηγήσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω αν ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να οδηγήσει τρένο. Εγώ το κατέθεσα, πληροφορία είχα, την κατέθεσα στην ανακρίτρια. Είχε θέμα σοβαρό» είπε χαρακτηριστικά.
«Ο σταθμάρχης το έκανε το λάθος. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το έκανε. Ο συγχωρεμένος γιατί δεν το κατάλαβε; Αν ο μηχανοδηγός το καταλάβαινε δεν θα γινόταν τίποτα. Φαίνεται η διαγώνιος. Στρίβει το τρένο ολόκληρο, το τρένο στρίβει. Αυτός έπρεπε να το κοκαλώσει το τρένο πριν μπει απέναντι στην άλλη γραμμή. Έπρεπε να το κοκαλώσει και να πει «γιατί με οδηγείς στην άλλη γραμμή;». Δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν θα σκοτώναμε κόσμο. Ούτε έκανε εκφώνηση ο μηχανοδηγός. Είναι υποχρεωμένος να το πει. Με το που φεύγει από τον σταθμό κάθε τρένο, είναι υποχρεωμένος όπου περνάει να φωνάζει. Το μυαλό μου πάει ή μιλούσε στο κινητό, ή το θέμα υγείας», κατέληξε.

Διαψεύδει το περιβάλλον του μηχανοδηγού

Απάντηση στα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού δίνει το περιβάλλον του.
«Δεν μπορούμε καν να τις ακούμε αυτές τις φήμες. Ο άνθρωπος είχε ένα ανεύρυσμα πριν από πολλά χρόνια, είχε κάνει επέμβαση και είχε θεραπευτεί πλήρως. Ήταν μια χαρά. Να σταματήσουν αυτά και να καθίσει η Δικαιοσύνη να βρει τι έγινε. Όχι να τα ρίχνουν στους εργαζόμενους για να την βγάλουν κάποιοι άλλοι καθαρή» φέρεται να επεσήμανε άνθρωπος από το περιβάλλον του μηχανοδηγού.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης