Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις υγείας σε ιερόδουλες

Υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις υγείας σε ιερόδουλες
Τουλάχιστον 101 ταυτοποιημένες περιπτώσεις
Έναν υπάλληλο νοσοκομείου της Αττικής που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες, έναντι 60 - 80 ευρώ, συνέλαβαν, δυνάμει εντάλματος, άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ενώ για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία εξέδιδε και χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες, χωρίς αυτές να προβαίνουν στις προβλεπόμενες και απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω υπάλληλος με αρμοδιότητα την επεξεργασία και ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων αίματος από εξεταζόμενους και έχοντας πρόσβαση στα υπηρεσιακά έγγραφα και αρχεία της Υπηρεσίας του, προέβαινε στη συμπλήρωση και έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων, χωρίς, στις περισσότερες περιπτώσεις, να έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες μολυσματικές νόσους, με τις οποίες (βεβαιώσεις) στη συνέχεια εφοδίαζε τις ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Έτσι πλαστογραφούσε τα έγγραφα

Ειδικότερα, μετά την έκδοση αποτελεσμάτων για εξετάσεις που ήταν αρμόδιος ο ίδιος, αλλά και εξετάσεων μη αρμοδιότητάς του, προέβαινε στη βεβαίωση – επικύρωσή τους, υπογράφοντας ο ίδιος επ’ ονόματι αρμόδιου ιατρού και θέτοντας πλαστή σφραγίδα του νοσοκομείου σε αυτά.
Με τον τρόπο αυτό, παρέκαμπτε την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έπρεπε να ελεγχθούν – θεωρηθούν από ιατρό και ακολούθως οι σχετικές βεβαιώσεις να χορηγηθούν στις ενδιαφερόμενες από την γραμματεία του Νοσοκομείου.

Τουλάχιστον 101 οι ταυτοποιημένες περιπτώσεις

Ο συλληφθείς, κυρίως από αρχές του 2023, ενήργησε με τον προαναφερόμενο τρόπο σε τουλάχιστον 101 ταυτοποιημένες περιπτώσεις – βεβαιώσεις, από διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος, ενώ για κάθε περίπτωση λάμβανε το χρηματικό ποσό των 60-80 ευρώ.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης