Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αττική: Συνελήφθη 29χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης - Υπέρογκα τα ποσά της δράσης, άνω του μισού εκατ. ευρώ

Αττική: Συνελήφθη 29χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης - Υπέρογκα τα ποσά της δράσης, άνω του μισού εκατ. ευρώ
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων ανέρχεται στα 550.000 ευρώ από τις κλοπές στην Αττική

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης, 40 φυσίγγια, GPS καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 550.000 ευρώ από τις κλοπές στην Αττική.
Σε σύλληψη προχώρησε εχθές, Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενός 29χρονου αλλοδαπού μέλους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν στη διάπραξη κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου και τριών ακόμη ατόμων, τα οποία ωστόσο ακόμα αναζητούνται, για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, από άτομα που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών και με περιουσιακό όφελος, άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Η αστυνομία πραγματοποιώντας μεθοδική έρευνα κατέληξε στο ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως υπερπολυτελών οχημάτων τύπου SUV.
Μάλιστα, όταν δρούσαν, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα για την κατόπτευση του χώρου που ήταν σταθμευμένο το όχημα-στόχος, ενώ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέρχονταν σε αυτό και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού.
Ακολούθως, το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER)Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι Αττικής, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 550.000 ευρώ.
Σημαντικά είναι και τα ευρήματα που βρέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν: 2 κινητά τηλέφωνα, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων (το ένα επιχειρησιακό), 2 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, άκοπο κλειδί αυτοκινήτου, ομφαλός κλειδαριάς οχήματος, εξαρτήματα οχημάτων (όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί), GPS, διαρρηκτικά εργαλεία, 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης.
Ο 29χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης