Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Πολιτική Προστασία στην Κρήτη ενόψει κακοκαιρίας

Καιρός: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Πολιτική Προστασία στην Κρήτη ενόψει κακοκαιρίας
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης γνωστοποίησε ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμ
Σε κατάσταση αυξημένης προστασίας τίθεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς οι προβλέψεις της ΕΜΥ προβλέπουν ραγδαία επιδείνωση του καιρού στο νησί, με κύρια χαρακτηριστικά τις σποραδικές καταιγίδες και τις έντονες βροχοπτώσεις.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν το νησί από απόψε Παρασκευή έως και αύριο Σάββατο 27 Μαΐου. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης γνωστοποίησε ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης