Κοινωνία

Δεύτερο φορτίο κοκαΐνης 160 κιλών εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη - Το μοτίβο της μπανάνας και ο ρόλος του γιατρού

Δεύτερο φορτίο κοκαΐνης 160 κιλών εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη - Το μοτίβο της μπανάνας και ο ρόλος του γιατρού
Νέα επιτυχία για τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ προερχόμενα από το Εκουαδόρ και κατασχέθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης.
Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες.
Κατά πληροφορίες, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών κοκαΐνης, που βρέθηκε σε κοντέινερ τα οποία περιείχαν μπανάνες από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως είχαν  ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για να μπορεί να κρυφτεί στο εσωτερικό του η κοκαΐνη.
Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 10 άτομα και μεταξύ αυτών, 68χρονος γιατρός που είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων.
Οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες - μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης - έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 68χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.
Για την αποκάλυψη του νέου φορτίου κοκαΐνης είχε προηγηθεί συνεργασία του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA).
Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία - «βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάϊο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης