Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τώρα μπαίνουν και σε σπίτια συγγενικών προσώπων της Καϊλή για το Qatargate

Τώρα μπαίνουν και σε σπίτια συγγενικών προσώπων της Καϊλή για το Qatargate
Ξεκινούν οι έρευνες των ανακριτικών αρχών στην Ελλάδα
Έρευνες σε έξι σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, από την αρμόδια ανακριτική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης Qatargate, με στόχο «συγγενικά πρόσωπα» της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.
Οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές κατασχέσεις “για λόγους ανάλυσης”, πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.
Ήδη από χθες είχε γίνει γνωστό πως, δύο εισαγγελείς, ένας Βέλγος κι ένας Έλληνας ήταν παρόντες στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, αλλά και της αδελφής της Μανταλένας στην Κηφισιά, με εντολή των δικαστικών αρχών των Βρυξελλών.

Δημητρακόπουλος: «Δεν βρέθηκε τίποτα»
Σε δελτίο Τύπου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ευας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί!
Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης