Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απολογούνται οι πρώτοι 30 χούλιγκαν, στενεύει ο κλοιός για το δολοφόνο - Οι 5 ύποπτοι - Στις 17:00 η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη

Απολογούνται οι πρώτοι 30 χούλιγκαν, στενεύει ο κλοιός για το δολοφόνο - Οι 5 ύποπτοι - Στις 17:00 η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη
Μέσα σε 10 λεπτά ο 29χρονος είχε χάσει όλο του το αίμα αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται οι πρώτοι από τους 105 χούλιγκαν – στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κροάτες – που βαρύνονται με βαριές κατηγορίες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν και έπεσε νεκρός από μαχαιριές ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.
Και ενώ οι πρώτοι χούλιγκαν θα απολογούνται, στις 17:00 σήμερα Παρασκευή 11/8 το απόγευμα θα γράφεται η τελευταία σελίδα στο θρήνο για τον άδικο χαμό του 29χρονου, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο θάνατος του Μιχάλη Κατσουρή επήλθε από μια και μόνο μαχαιριά, η οποία έκοψε αρτηρία και αγγεία με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία.
Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, ο 29χρονος έχασε όλο του το αίμα μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Ώρα απολογιών

Οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι χούλιγκαν βρίσκονται ήδη και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν για το τι συνέβη την περασμένη Δευτέρα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, τρεις ομάδες κατηγορούμενων θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν οριστεί για την υπόθεση.
Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή.
Σήμερα Παρασκευή 11/8 θα απολογηθούν οι πρώτοι 30, αύριο Σάββατο 12/8 θα ακολουιθήσουν άλλοι 30 ενώ την Κυριακή 13/8 ενώπιον των ανακριτών θα βρεθούν οι υπόλοιποι 45.
Δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία.
Η διαδικασία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα επιχειρήματα που θα προβάλλουν οι κατηγορούμενοι – σημειωτέον πως διένυσαν πάνω από 1.500 χιλιόμετρα για να φτάσουν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να συμμετάσχουν στα επεισόδια ενώ φέρονται πως είχαν προσκλήσεις από Έλληνες οπαδούς που προφανώς και τους καθοδήγησαν – όσο και για τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβουν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Βαρύ κατηγορητήριο

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.
Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.
Επιπλέον, με βαρύνονται με 7 πλημμελήματα για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), για παράνομη οπλοφορία, για οπλοχρησία και για κατοχή φωτοβολίδων.

Κοντά στο δολοφόνο

Μετά το τεράστιο φιάσκο - με τα πρωτοφανή λάθη και παραλείψεις -, είναι ζήτημα τιμής για την ΕΛΑΣ να βρει το δολοφόνο του 29χρονου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν ξεχωρίσει πέντε βασικούς ύποπτους, οι οποίοι πιθανολογείται πως έφεραν το θανατηφόρο τραύμα στον 29χρονο.
Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.
Όσον αφορά τους τρεις Έλληνες, οι δύο είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο ενώ ο τρίτος αναζητείται από τις Αρχές και έχει ταυτοποιηθεί.

Στις 17:00 η κηδεία στην Ελευσίνα

Στις 17:00 σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί μέσα σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα.
Η μητέρα του έχει λάβει εξιτήριο από τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλευόταν με συμπτώματα εμφράγματος, ενώ και ο πατέρας του, ο οποίος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο εισήχθη χθες στο Θριάσιο, αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.
Η μητέρα του 29χρονου επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος που «δεν προστάτευσε το παιδί μας» και επέτρεψε «να το δολοφονήσουν» ζητώντας ως ελάχιστη δικαίωση τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του.
«Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα, είναι να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου.
Δυστυχώς, έχουν χαθεί παιδιά, χάθηκε το παιδί μου και φοβάμαι μην χαθούν κι άλλα.
Θέλω πρώτα να αποχαιρετήσω το παιδί μου και μετά θα μιλήσω» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πατέρας του 29χρονου.
Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης