Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία - νέα επικαιροποίηση του Δελτίου της ΕΜΥ: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από 25/9, ανησυχία για Θεσσαλία

Κακοκαιρία - νέα επικαιροποίηση του Δελτίου της ΕΜΥ: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από 25/9, ανησυχία για Θεσσαλία
Στη Θεσσαλία αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εν αναμονή της κακοκαιρίας που θα κάνει την εμφάνισή της από αύριο στη χώρα μας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Στο μεταξύ, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 22/9 επικαιροποιήθηκε την Κυριακή 24/9 , σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Έτσι, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 25/9 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη 26/9 και την Τετάρτη 27/9 θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Τη Δευτέρα (25/9) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
Την Τρίτη (26/9) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.
Την Τετάρτη (27/9) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.
Σημειώνεται ότι τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης