Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Market Pass: Δεν έχει καταβληθεί ακόμα σε χιλιάδες δικαιούχους - Μέχρι πότε οι πληρωμές

Market Pass: Δεν έχει καταβληθεί ακόμα σε χιλιάδες δικαιούχους - Μέχρι πότε οι πληρωμές
Η πληρωμή έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή με τους περισσότερους να βλέπουν τα χρήματα τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου
Αρκετοί είναι οι δικαιούχοι του Market Pass που ακόμα δεν έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή δεν έχει χρεωθεί στην άυλη κάρτα το ποσό του επιδόματος. Η πληρωμή έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή με τους περισσότερους να βλέπουν τα χρήματα τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και το πρωί της Τρίτης (3/10), τα χρήματα για το Market Pass, δεν έχουν μπει σε viva wallet, άυλη κάρτα Πειραιώς και Alphabank.
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, οι δικαιούχοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.
Να σημειωθεί η οικονομική ενίσχυση αφορά σε όλους όσοι είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες ή υπέβαλαν νέα αίτηση έως τις 25 Σεπτεμβρίου, για να αλλάξουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή να μεταβάλουν τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.
Για το τρίμηνο που θα εξοφληθεί (Αύγουστος- Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) τα ποσά διαμορφώνονται σε 66 έως 300 ευρώ.
Όσοι επιλέγουν την πίστωση στον λογαριασμό τραπέζης λαμβάνουν το 80% των προβλεπόμενων ποσών, δηλαδή εν προκειμένω από 53 ευρώ μέχρι και 240 ευρώ για το τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει άυλη κάρτα:

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Τα προαναφερόμενα ποσά εάν επιλεγεί η καταβολή του market pass σε τραπεζικό λογαριασμό μειώνονται κατά 20%.

Market Pass: Πότε το δεύτερο «κύμα» πληρωμών

Θα ακολουθήσει και ένα «δεύτερο» κύμα πληρωμών για όσους υποβάλουν αιτήσεις μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως 31 Οκτωβρίου 2023 και δεδομένου ότι οι φορολογικές τους δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά τις 25 τρέχοντος: Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα εξοφληθεί στις 5 Νοεμβρίου 2023.
Να σημειωθεί πάντως, ότι η καταβολή του market pass θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς (δηλαδή και για τους μήνες Νοέμβριο- Δεκέμβριο) στη Θεσσαλία και τις υπόλοιπες πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, αλλά και για τον Έβρο και μάλιστα το ποσό στις εν λόγω περιοχές διπλασιάζεται: Έτσι, για τις πληγείσες περιοχές από 22 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ποσό το οποίο αυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, θα ανέλθει στα 44 ευρώ το μήνα και θα αυξάνεται κατά 20 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.
Επιλέξιμα είναι τα νοικοκυριά που το λαμβάνουν και σήμερα (με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια) σε ολόκληρη τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και Έβρου, καθώς και στις περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Ωφελούμενοι είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.
Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης